De 18 bruidsparen in optocht naar de kerk met Trees en Leo van Santen voorop (foto: Dick Janssen).
De 18 bruidsparen in optocht naar de kerk met Trees en Leo van Santen voorop (foto: Dick Janssen).

Viering met 18 gouden bruidsparen in Stompwijk

Actueel 476 keer gelezen

Stompwijk - In Stompwijk vierden zondag 28 juni maar liefst 18 bruidsparen tegelijkertijd hun 50-jarig huwelijk. In 1965 werden o.a. de woningen aan de Van Santhorsstraat in Stompwijk gebouwd en veel stellen zijn toen getrouwd en in die straat gaan wonen.

Hoewel de families ongetwijfeld zelf ook hun eigen festiviteiten zullen hebben, was er zondag speciaal voor de bruidsparen een feestelijke zang- en dankviering in de Laurentiuskerk. In een lange rij kwamen de gouden bruidsparen zondag de kerk binnen. Tijdens de viering werd tweemaal opgetreden door het 60 personen tellende popkoor Just for Fun en de getalenteerde solisten Tilde en Bernadette van Haaster.

Na de bloemenhulde door Trees van Santen bracht eerstgenoemde een ontroerend Avé Maria ten gehore, waarna de solisten samen ook nog een duet zongen. Iedereen was welkom tijdens en na de kerkviering, zo lieten Leo en Trees van Santen de week tevoren in het Stompwijkse dorpsorgaan De Dorpsketting weten.

Na de kerkviering was er nog een bijeenkomst in het Dorpshuis aan de andere kant van de weg. "Het leuke is dat er ook bruidsparen van heinde en verre kwamen", vertelt Leo van Santen, die de initiatiefnemer was voor deze gezamenlijke viering. "Velen zijn later verhuisd en moesten nu bijvoorbeeld helemaal naar Stompwijk afreizen vanuit Callandsoog, of Veendam. Het was daardoor echt een soort reünie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant