In ieder geval moet 85% van het gebied moet openbaar toegankelijk groen worden (archieffoto).
In ieder geval moet 85% van het gebied moet openbaar toegankelijk groen worden (archieffoto).

Ideeën voor Duivenvoordecorridor welkom

Actueel 79 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente staat open voor suggesties voor de invulling van de Duivenvoordecorridor in Leidschendam. In de Duivenvoordecorridor maken de kassen plaats voor groen landschap. In het bestaande plan zou dit worden bekostigd uit de opbrengsten van woningbouw. Maar de voorspelling is dat dit verlies oplevert. Daarom heeft de gemeenteraad gevraagd met nieuwe ogen naar de invulling van het gebied te kijken. Op dinsdag 7 juli is er van 19.00-21.00 uur een brainstorm in de hal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Leidschendam.

De Duivenvoordecorridor is een bijzonder gebied tussen Leidschendam en Voorschoten. Het gebied vormt een buffer tussen de regio's Den Haag en Leiden, en vormt een groene verbinding tussen de kust en het Groene Hart. Om dit bijzondere landschap te versterken, zijn afgelopen jaren diverse kassen gesloopt. Om het slopen van de kassen en het herstellen van het landschap te betalen, mag er een klein deel van het gebied opnieuw worden bebouwd.

Brainstormavond
Tijdens de brainstormavond op 7 juli wil de gemeente in kleine groepjes ideeën en kansen bedenken voor de invulling van het gebied. Alle ideeën zijn welkom. Ideeën die het gebied kunnen versterken en die passen bij de gemeente. Alles kan. Er is nog niets besloten. Ook is er nog geen voorkeur.

Na de vrije brainstorm over mogelijke kansen, wordt in het tweede deel van de avond bekeken hoe de ideeën passen binnen de afspraken. Met het rijk en de provincie is afgesproken dat er openbaar toegankelijk groen komt en dat maximaal 15% van het gesloopte oppervlak opnieuw wordt bebouwd. Met de gemeenteraad zijn afspraken gemaakt over kwaliteit: het gebied moet aantrekkelijk zijn, de invulling moet aansluiten bij de (consumenten)vraag en de ontwikkeling moet financieel haalbaar zijn.

Meldt u op de site van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan om deel te nemen aan de brainstormavond op dinsdagavond 7 juli. U kunt zich aanmelden tot en met maandag 6 juli. Kunt u niet bij de brainstormavond zijn? Dan kunt u uw ideeën van 8 juli t/m 30 augustus in de digitale ideeënbus voor de Duivenvoordecorridor kwijt. Binnenkort vindt u op de site de link naar die digitale ideeënbus. U kunt zoveel ideeën indienen als u wilt.

Vervolg proces
De ideeën van de brainstormavond en de digitale ideeënbus worden meegenomen in de ideeënontwikkeling door experts. Want ook een extern bureau is bezig met de ontwikkeling van scenario's voor de Duivenvoordecorridor. Alle ideeën zijn onderdeel van het proces dat moet leiden tot een optimaal plan voor de Duivenvoordecorridor in Leidschendam. Dit plan wordt naar verwachting in november behandeld door de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant