V.l.n.r.: Leo van Langh (De Koepel), Jeroen van Brecht (Savarin), Ruben van Dieten (Brasserie NL), Marko Karelse (Villa La Ruche).
V.l.n.r.: Leo van Langh (De Koepel), Jeroen van Brecht (Savarin), Ruben van Dieten (Brasserie NL), Marko Karelse (Villa La Ruche).

Culinaire armada over de Vliet

Actueel 601 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg/Rijswijk - In het weekend van 19 en 20 september wordt alweer de 10e editie van de Vlietdagen georganiseerd. Dit evenement wordt aangesterkt op zaterdag 19 september door een geweldig scala aan restaurants uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk die de handen in één slaan om een zeven gangen diner te serveren op een hoogstaand niveau, onder de titel 'de culinaire brug tussen Leidschendam, Voorburg en Rijswijk'.

Tijdens de culinaire Armada vaart men langs de keukens van gerenommeerde bedrijven zoals Restaurant Bij Erik, Brasserie NL, Brasserie de Koepel, Central Park by Ron Blauw, restaurant Villa la Ruche, restaurant Savarin en restaurant NIVEN. De keukens van deze bedrijven zijn allen gesitueerd bij een brug langs de route aan de Vliet.De regionale ondernemers Carsten Klint (Central Park by Ron Blauw), Niven Kunz (restaurant NIVEN), Marko Karelse (Villa la Ruche), Patrick van Zuiden (Restaurant, Hotel & Spa Savarin), Ruben van Dieten (Brasserie NL), Erik Tas (Restaurant Bij Erik) en Leo van Langh (Brasserie de Koepel) laten weten erg verheugd te zijn met dit initiatief.

Kaarten
De entreekaarten voor dit gastronomische hoogtepunt aan de Vliet kosten €45,- per persoon. Deze toegangskaarten zijn exclusief het gebruik van een vaartuig en te verkrijgen bij de bovengenoemde restaurants, het gemeentehuis Leidschendam-Voorburg en bij de receptie van Hotel Savarin te Rijswijk. De gasten die niet in bezit zijn van een vaartuig, kunnen een entreekaart inclusief een plek op de op de rondvaartboot kopen voor €65,- per persoon. Deze kaarten zijn te bestellen via www.ooievaart.nl.

Proefvaart
Om dit evenement onder het grote publiek onder de aandacht te brengen, heeft op maandag 24 augustus de boot van de Ooievaart alvast de rondvaart gemaakt langs de Vliet. Bij elke brug aan de Vliet werd de boot aangemeerd om de genodigden te verrassen met smaakmakende gerechten die vloeiend in elkaar overliepen.

Menu
Op het menu bij Erik (aan de sluis) staat pizza rauwe gemarineerde zalm, dragonmayonaise, tuinkers en tomatensalsa, bij Brasserie NL (Sijtwendetunnel) Triple eend met confit, lever, borst, brioche en mangochutney en bij Brasserie de Koepel (Wijkerbrug) Cataplana de marisco. Central Park by Ron Blauw (Kerkbrug) heeft BBQ spareribs op het menu staan met huisgemaakte sambal, gerookte oerbiet en mierikswortel, Villa la Ruche (Nieuwe Tolbrug) lamsnek, luchtige aardappel, eigen jus met lavas en beukenzwam en Savarin (Hoornbrug) cheesecake van Brillat Savarin en roggebrood met Savarin tulband, Brillat Savarin kaas en geroosterde amandelen. Het toetje is van NIVEN (De Oversteek) en bestaat uit aardbei met yoghurt, dragon en roze peper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant