Harm Smit, directeur Bibliotheek aan de Vliet, en Kees Jan Visser, directeur Maerten v.d. Veldeschool bevestigen samen symbolisch het muurplaatje van de bibliotheek op de school.
Harm Smit, directeur Bibliotheek aan de Vliet, en Kees Jan Visser, directeur Maerten v.d. Veldeschool bevestigen samen symbolisch het muurplaatje van de bibliotheek op de school.

Bibliotheeklocaties Stompwijk officieel geopend

Actueel 82 keer gelezen

Leidschendam - Stompwijk heeft sinds dinsdag 25 augustus twee locaties voor de bibliotheek. Harm Smit, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, opende die dag o

De Bibliotheek aan de Vliet is de afgelopen weken druk bezig geweest met de inrichting van de nieuwe locaties in Stompwijk. In het Dorpshuis is een kleine collectie voor volwassenen ondergebracht en de Maerten van den Veldeschool heeft een beperkte jeugdbibliotheek op school.

Dorpshuis
Eerst vond de officiële opening van de bibliotheek in het Dorpshuis plaats. Harm Smit hield een kleine toespraak voor de aanwezigen en benadrukte het belang van lezen en de waarde die de bibliotheek biedt aan haar bezoekers. Als blijk van waardering zette hij de vrijwilligers in het zonnetje door hen persoonlijk een mooi boeket bloemen te overhandigen.

Maerten van den Veldeschool
Vervolgens opende Harm Smit samen met Kees Jan Visser, directeur Maerten van den Veldeschool, de jeugdbibliotheek op school. Hiervoor bevestigden zij symbolisch het muurplaatje met daarop het logo van de Bibliotheek op school. De enthousiaste leerlingen mochten daarna per groep met eigen ogen zien hoe hun schoollokaal veranderd is in een compacte jeugdbibliotheek. Hun reacties waren erg positief, zowel de boekenkasten met de diversiteit aan boeken als de comfortabele zithoek vielen erg in de smaak. Sommigen konden zelfs niet wachten door nu al aan te geven dat ze hun lievelingsboek alvast wilden reserveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant