Afbeelding

Recordpoging uit de kast komen op Coming Out Dag

Actueel 95 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Iedereen zijn wie hij/zij is. Onder dat motto hijst wethouder Rozenberg op zaterdag 10 oktober om 11.00 uur, tijdens nationale Coming Out Dag, de regenboogvlag.

De wapperende regenboogvlag vormt tevens het startsein voor de recordpoging 'kom uit de kast' in de Herenstraat 42: iedereen die vindt dat de acceptatie van gay-mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (GLBT) de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, kan dat laten zien door uit de speciale regenboogkast te komen. Voor de presentatie van de feestelijke ochtend is Lady Charity gevraagd op te komen treden.

Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.. Het college van Leidschendam-Voorburg heeft het GLBT-beleid dan ook als een van de belangrijke onderwerpen opgenomen in het coalitieakkoord en gaat er actief mee aan de slag. Zo ook op deze Coming Out Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo's, bi's en transgenders. Met een kleurrijk en creatief programma in de Herenstraat 42 in Voorburg is er aandacht voor de Coming Out Dag.

Tijdens deze Coming Out Dag kan het winkelend publiek 'uit de kast komen' via een speciale in regenboogkleuren geschilderde kast. Aan de jeugd is ook gedacht: er zijn vanaf 11.15 uur optredens van de dansgroepen Weird Girls en Livendance en kinderen kunnen knutselen en verven in regenboogkleuren. Het feest wordt vanaf 10.30 uur muzikaal omlijst door DJ Doriano.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant