e medewerkers van de mammapoli namen de eerste embrace-doeken in ontvangst uit handen van de bedenkster van de doek; Ingrid van der Voort (foto: Michel Groen).
e medewerkers van de mammapoli namen de eerste embrace-doeken in ontvangst uit handen van de bedenkster van de doek; Ingrid van der Voort (foto: Michel Groen).

Embrace-doeken voor patiënten Mammapoli

Actueel 346 keer gelezen

Leidschendam - Sinds vorige week reikt MCH-Bronovo embrace-doeken uit aan patiënten van de mammapoli van locatie MCH Antoniushove. Deze polikliniek is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met een afwijking in de borst.

De medewerkers van de mammapoli namen de eerste embrace-doeken in ontvangst uit handen van de bedenkster van de doek; Ingrid van der Voort. De aanschaf van de embrace-doeken is mogelijk dankzij een schenking van de stichting Roparun. De embrace-doek is een omslagdoek van zeer zacht materiaal voor vrouwen met borstkanker. Zij moeten tijdens onderzoeken en gesprekken vaak hun bovenlichaam ontkleden. Dat geeft een kwetsbaar, ongelijkwaardig en naakt gevoel; juist op die momenten die zo belangrijk zijn. De patiënt kan de doek in één beweging omslaan. Door naden op de schouder zakt de doek niet af. De omslagdoek omarmt - vandaar embrace - de patiënt voor, tijdens en na ieder onderzoek of behandeling.

Eigen ervaring
Ingrid van der Voort bedacht de embrace-doek toen zij zelf behandeld werd vanwege borstkanker. Als kwaliteitsmedewerker en consulent complementaire zorg in het Flevoziekenhuis was zij niet onbekend met allerlei onderzoeken en behandelingen. Tijdens haar behandelingen deed zij ervaringen op waarmee ze nu nog betere zorg kan verlenen. De stichting Roparun schonk de mammapoli in MCH Antoniushove een bedrag van € 5.00,-0 voor de aanschaf van de embrace-doeken.

Inloopochtend
Natuurlijk gaat de maandelijkse inloopochtend voor borstkankerpatiënten ook gewoon door. Tijdens deze bijeenkomst kunnen patiënten en direct betrokkenen ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan een verpleegkundig consulent mammacare. Een deskundige van de Borstkanker Vereniging Nederland begeleidt deze morgen. De bijeenkomst vindt plaats op 14 oktober van 9.30 - 11.30 uur op locatie MCH Antoniushove en is ook toegankelijk voor patiënten die niet of elders behandeld worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant