Afbeelding
De Raad van State heeft echter geoordeeld dat de gemeente niet kan garanderen dat de bosschage hoog genoeg blijft om hinder te voorkomen, omdat de grond waarop de bosschage staat niet van de gemeente is.

Vertraging nieuwbouw Rustoord door te lage bosschage

Actueel 100 keer gelezen

Voorburg - De Raad van State heeft op woensdag 7 oktober uitspraak gedaan in het beroep van enkele omwonenden tegen het door de gemeente in 2014 vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de het bouw van een modern woonzorgcomplex op de locatie Rustoord. De omwonenden hebben op één van de door hen ingebrachte punten gelijk gekregen.

Dit onderdeel betreft de door omwonenden verwachtte hinder van de koplampen die bij hen naar binnen schijnen als auto's uit de parkeergarage voor de bewoners van Rustoord rijden. De gemeente wilde dit oplossen door extra hoge planten/bomen te plaatsen. De Raad van State heeft echter geoordeeld dat de gemeente niet kan garanderen dat de bosschage hoog genoeg blijft om hinder te voorkomen, omdat de grond waarop de bosschage staat niet van de gemeente is.

De overige punten zijn door de Raad van State afgewezen. Het besluit van de Raad van State betekent dat er voor het onderdeel waarvan de omwonenden in het gelijk zijn gesteld een nieuw besluit moet worden genomen. Voor de bouw van het nieuwe complex betekent de uitspraak een vertraging. Voor de ontwikkeling van dit complex werkt WZH samen met woningcorporatie WoonInvest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant