De trotse winnaars Rozarin Simsek en Wiljan Blom krijgen hun prijs overhandigd door wethouder Rozenberg (foto: Hein Athmer).
De trotse winnaars Rozarin Simsek en Wiljan Blom krijgen hun prijs overhandigd door wethouder Rozenberg (foto: Hein Athmer).

Winnaars plaatselijke Vredesposterwedstrijd

Actueel 231 keer gelezen

Voorburg - Voor de winnende tekenaars van de vredesposters van groepen 7 en 8 van basisscholen De Vijverhof, Nieuw Vreugd en Rust, De Driemaster, de Professor Casimirschool, De Lusthof, Samenwerkingsschool Emmaüs en De Trampoline. was het woensdagmiddag 11 november eindelijk zover.

Toen werd namelijk de expositie van hun posters in de bibliotheek in Voorburg na ruim 3 weken afgesloten met de bekendmaking van de twee winnaars. De trotse winnaars waren Rozarin Simsek van De Trampoline en Wiljan Blom van Samenwerkingsschool Emmaüs. Rozarin won de vakjuryprijs en Wiljan was de winnaar van de publieksprijs. Beiden kregen een mooie schildersdoos.

De Vredesposter van Rozarin werd geselecteerd door een vakkundige jury. Die beoordeelde de posters op het uitbeelden van het thema 'Met elkaar de vrede beleven', artistieke presentatie en originaliteit. De publieksprijs ging naar Wiljan Blom, zijn poster kreeg de meeste stemmen van het publiek. De Vredesposterwedstrijd wordt elk jaar wereldwijd georganiseerd door Lionsclubs International - en lokaal door de Lions Voorburg, Prinses Marianne en Leidschendam Veur.

De twee winnende tekeningen dingen mee, via de Nederlandse hoofdprijs, naar een rondleiding door het VN-hoofdkwartier en een cheque van $5.000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant