Het oud - prinsenkoor zingt in de Laurentiuskerk te Stompwijk.
Het oud - prinsenkoor zingt in de Laurentiuskerk te Stompwijk.

Oud-prinsenkoor zingt zondag in Laurentiuskerk

Actueel 133 keer gelezen

Stompwijk - Ruim 25 Oud-prinsen Carnaval staan zondag 7 februari weer strak in het pak, getooid met steek, maar ook strak van de spanning, klaar om hun zangkunsten te tonen. Dit gelegenheidskoor tijdens het carnaval mag in deze regio, maar ook onder de Moerdijk, best uniek genoemd worden.

Al weken is er intensief geoefend. Om de lat wat hoger te leggen, is recent ook begonnen met oefenen vanaf muziekpapier en meezingen via computerprogramma's. De tijd staat niet stil en alhoewel de gevarieerdheid van dit koor in leeftijd groot is, probeert een ieder op zijn eigenwijze vorm te geven aan de inhoud van deze mis.

Sinds kort staat het geheel onder leiding van een nieuwe jonge dirigent Bram Soentjens. De toevalligheid wil dat deze dirigent uit Venlo komt en het carnavalsgevoel met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Hij is zelfs al Prins Carnaval geweest . Een unieke combinatie, die veel vertrouwen voor de toekomst geeft. In korte tijd is het hem gelukt om het koor op sterkte te krijgen. En aangezien Prinsen Carnaval over het algemeen ook allemaal 'haantjes' zijn, valt dat niet altijd mee.

Muzikant Aad Paardekooper weet met zijn accordeon en piano tijdens iedere gelegenheid direct de juiste toon te zetten. Naast de bekende Nederlandse klassiekers schudt Paardekooper met het zelfde gemak een klassieke - of jazzy compositie uit zijn mouw.

Iedereen is zondag 7 februari om 11.00 welkom in de Laurentiuskerk te Stompwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant