Jeremy Knegtmans (ex-RKAVV) debuteerde als invaller bij SEV (foto: PR SEV/Rik Driessen).
Jeremy Knegtmans (ex-RKAVV) debuteerde als invaller bij SEV (foto: PR SEV/Rik Driessen).

Weer somber speelweekend lokale voetbalclubs

Sport 103 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - MMO-Stompwijk'92 werd zondag afgelast. Op de vrouwen van RKAVV na, die 13 februari hun competitie hervatten, kwam verder iedereen in actie. Opnieuw veel puntverlies en weinig doelpunten. Net als vorige week. Ook opvallend aan dit weekend; 3 omstreden rode kaarten. Komend weekend wordt er voor de competitie ingehaald en in bekerverband gevoetbald. En vanaf dinsdag 9 februari start het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Zwaluwen'30-Forum Sport 3-2 (2-1)

Doelpuntenmaker: Matthijs Seilberger (0-1 & 2-2; vrije trappen!).
Trainer Andre Lourens mist nog altijd de geblesseerden Enno Kuijt en Leo Dijkhuizen, en kon ook niet beschikken over Michael Drosten en Jeroen Reinking, die beiden een weekend weg waren. Ian Baggerman viel geblesseerd uit. Thijs Yperlaan bleef op de reservebank. A1-jeugdspeler Brian de Jong, het broertje van RKAVV's Jari en neefje van RKAVV's Rico de Boer, viel in.

Lourens wist dat hij minuten ging maken. "De A1 hervat op 13 februari pas hun competitie, dus kon Alessandro Veugelers in het 2e keepen en Brian met ons mee. Hij trainde donderdag al met ons mee en was goed. Hij heeft alle elementen om ons spel een positieve wending te geven. Hij heeft het goed gedaan. Jammer dat hij zichzelf niet beloonde met één of twee doelpunten. De kansen kreeg hij. Of ik hem erbij houd? We kijken van wedstrijd tot wedstrijd wat we nodig hebben."

Zaterdag had zijn ploeg overwicht en was het ploegenspel goed. "Ik kreeg vandaag (= maandag 1 februari) zelfs nog een e-mail van mijn collega van Zwaluwen'30, waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt voor de gestolen overwinning. Zes punten uit twee wedstrijden in plaats van één punt tegen FC 's Gravenzande was normaal geweest. Ik heb de mannen ook gezegd dat het niet zo kan zijn dat als je zo goed speelt je de komende tijd niet zult winnen. De hele eerste seizoenshelft scoorden we 10 keer. Nu staan we na 2 wedstrijden al op 4. Het moet een keer goed vallen. Ik maak me geen grote zorgen. We blijven eersteklasser. De komende tijd moeten de punten tegen naaste concurrenten onderin 1B worden gepakt."

SEV-DSO 0-2 (0-1)

Als er één moment is geweest om van een top drie club in 2C te winnen was het zaterdag wel. DSO-trainer Faizel Soekhai vond zelfs dat zijn ploeg de winst in de schoot geworpen had gekregen. "Van onze kant was het een zeer slechte wedstrijd, die we nota bene het laatste half uur tegen 9 spelers niet konden beslissen. De winst kregen we door die pingels en rode kaarten cadeau."

De eerste strafschop na een onschuldig duel om de bal betekende 0-1. DSO's 2e strafschop werd gemist. De toekenning en gevolgen waren discutabel. Tim Orta maakte per ongeluk hands met de armen langs zijn lijf, nadat de bal plotseling achter zijn directe tegenstander uit de lucht viel, omdat hij die miste. De scheidsrechter zag er het ontnemen van een scoringskans en een rode kaart in. Tim's broer Rik kreeg zijn 2e gele kaart voor de opmerking 'weer een verkeerde beslissing' aan het adres van de scheidsrechter.

SEV-trainer Frank Dobbe was helder in zijn commentaar. "Dat we verliezen ligt niet aan de scheidsrechter, maar aan onszelf. Je moet geen energie steken in de scheidsrechter, maar in je eigen spel." Maarten de Vries viel vroeg uit met knieblessure. Dobbe: "Volgens onze fysiotherapeut heeft hij een fors verrekte knie. Zijn meespelen de komende wedstrijden is twijfelachtig."

RKAVV-hfc EDO 2-2 (2-0)

Doelpuntenmakers: Rico de Boer & Jop Verhagen.
Trainer Bas Steffens kon geen beroep doen op Jedsel Markes (liesblessure) en Jari de Jong (geschorst). De van een hernia herstelde Rico de Boer bekroonde zijn rentree in de basis met een doelpunt, nadat hij net voor de winterstop als invaller in de bekerwedstrijd in Rotterdam tegen XerxesDZB al zijn rentree als invaller had gemaakt. Op basis van de hele wedstrijd kon Steffens leven met het gelijkspel. "Voor rust kreeg EDO ook al kansen. Het was in ieder geval zaak om niet te verliezen. Natuurlijk had ik EDO liever op 5 punten achterstand in plaats van op 2 punten afstand gehouden. Na rust zaten we een beetje onnodig vast, maar konden we de wedstrijd ook nog beslissen." Hij wisselde Rowendy Schoop, maar hield Brandon Richardson en Peter Lomonaco ondanks hun warmlopen op de reservebank.

"Ik vond dat er voorin te weinig gebeurde. Jop Verhagen en Remco Overdevest hadden veel meer in de ruimte moeten worden aangespeeld. Met hun snelheid konden we gevaar stichten. Te lang balbezit op het middenveld leverden persoonlijke fouten op waaruit EDO gevaarlijker werd." Steffens is overigens blij met de aanstelling van Dennis den Turk als assistent-trainer bij zijn nieuwe club Forum Sport. "Ik ken Dennis van RKAVV, waar zijn dochters voetballen. Hij woont in de buurt en heeft veel ervaring als jeugdtrainer in de top van het jeugdvoetbal. Er komt veel jeugd over bij Forum Sport. Daarom ben ik eerst met hem gaan praten en heb ik hem met zijn permissie bij het bestuur van Forum Sport voorgedragen. Ook de club kwam er met hem uit. Daar ben ik blij mee, maar nu focus ik me nog op RKAVV."

BMT-Wilhelmus 1-0 (1-0)

Opnieuw, net als tegen RKDEO thuis, geen gerechtigheid voor Wilhelmus, dat een kwartier voor tijd ook nog eens haar 'gif' Kevin Langeveld kwijtraakte. Hij kreeg rood. Trainer Haico Herbert vond dat onterecht. "Het was inderdaad een lullige rode kaart. Kevin kreeg een vrije trap mee. Zijn directe tegenstander liep vervolgens half tegen zijn rug aan toen Kevin nog op de grond zat. Kevin pakte met zijn arm het been van die BMT-speler vast, waarin de scheidsrechter aanleiding zag om de rode kaart te trekken." Desondanks kijkt Herbert positief op de verrichtingen van zijn ploeg terug. "Er is erg goed gespeeld. De nummer 5 in 2C was zondag beter dan de nummer 1, maar daar koop je uiteindelijk niets voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant