Claudia van der Hulst en Nina van der Hoeven zochten naar openingen in de Jodan 'Girls' defensie maar slaagden niet (foto's: PR RKAVV/Jack van der Hulst).
Claudia van der Hulst en Nina van der Hoeven zochten naar openingen in de Jodan 'Girls' defensie maar slaagden niet (foto's: PR RKAVV/Jack van der Hulst).

Vrouwen RKAVV degraderen óók naar derde klasse

Sport 530 keer gelezen

RKAVV (vr)-Jodan Boys 0-3 (0-3)

De degradatie via de nacompetitie van de 2e naar de 3e klasse hakte er bij waarnemend trainer Martin van der Lans behoorlijk in. "Gezien de laatste serie wedstrijden en de 0-1 uitwinst bij Jodan Boys in Gouda had ik het niet zien aankomen. Op basis van de 1e helft was de nederlaag terecht. We hebben de doelpunten in korte tijd weggegeven en dat doet pijn. We waren even de weg kwijt en voerden de taken onvoldoende uit. De 2e helft hebben we het toch nog goed opgepakt en hebben we 0-0 gespeeld, zullen we maar zeggen."

RKAVV liet vooral voor de winterstop de punten liggen. Pas met de komst van Van der Lans, Kees Went en (later) de nieuwe hoofdtrainer Siebe Schell begon de ploeg weer te draaien en versloeg het ook ploegen in de bovenste regionen van de 2e klasse. Dat is mede een groot compliment aan het adres van deze mannen. Zij namen de verantwoordelijkheid en durfden het aan om in te stappen op het moment dat het zelfvertrouwen en spelplezier van de ploeg tot het nulpunt waren gereduceerd en de vrouwen moesten vrezen voor rechtstreekse degradatie.Nog bijna speelde RKAVV zich veilig in 2B, maar kwam het net 1 punt tekort. In de nacompetitie was het eindstation een ambitieus Jodan Boys, dat de afgelopen seizoenen ook diverse tegenslagen heeft gekend, maar met een nieuwe jonge ploeg behoorlijk aan de weg timmert.

Zelf doet Van der Lans nu 'een stapje terug', zoals hij het zelf omschrijft. "Ik ga doen waar ik als oud-doelman goed in ben; de keepers training geven. En ik zal de nieuwe hoofdtrainer Siebe Schell op donderdag en zaterdag gaan assisteren. Elftalleider Wim van der Mije stopt bij RKAVV. Hij wordt elftalleider van RAS A1. Voor een paar spelers bestaat belangstelling vanuit andere clubs, maar ik ga er vanuit dat de spelersgroep nagenoeg in tact blijft. Alleen Babette Schreuders stopt met voetballen. Ze kan voetballen niet langer met werk en studie combineren, trainde daarom al 1x per week en was er steeds niet zeker van of ze dan zou spelen of niet. Die knoop is nu doorgehakt. Ik vind het jammer, want in het veld is ze een bijtertje dat er constant aan sleurt en in dienst van het elftal speelt."

Van der Lans verwacht een enkele nieuwe speler. "Merijn Buitenhek trainde de afgelopen tijd met ons mee, maar zij is nog te jong om aan te sluiten. Ze speelt als C-junior in RKAVV MB1 en heeft absoluut talent. Danitsja Verwoerdt heeft belangstelling getoond om zich bij ons aan te sluiten. Ik ga er vanuit dat ze dat doet." Verwoerdt voetbalde dit seizoen bij een derdeklasser in Zwolle, en kwam in het verleden ook uit voor Forum Sport en SEV, waar haar broers Leander (keeper) en Vincent in de seniorenselectie voetballen. Broer Raymond voetbalde jarenlang in Forum Sport 1.

Na afloop van de wedstrijd sprak Van der Lans de spelersgroep nog in de kleedkamer toe. "Ik heb ze meteen gezegd dat er ten aanzien van komend seizoen maar één doelstelling kan zijn; binnen een jaar terugkeren in de 2e klasse. Gezien de kwaliteiten in de spelersgroep vind ik dat een reële doelstelling. In ieder geval hebben Kees, Siebe en ik het plezier in voetbal bij de meiden teruggebracht. Plezier in je sport hebben is het meest belangrijk natuurlijk. We trainen deze week nog één keer en dan is het seizoen over en klaar. Kunnen de meiden hun mindset veranderen. Het is goed zo."

Forum Sport 2 en Stompwijk'92 2 nog actief

In tegenstelling tot het 1e elftal plaatste Forum Sport 2 zich wel voor hun nacompetitie. Het winnen van de 2e periode in 1A (categorie 2) biedt de ploeg van trainer Niels Drabbe die mogelijkheid wel. Zaterdag werd thuis met 2-0 gewonnen van Barendrecht 3. De return staat zaterdag in Barendrecht op het programma. De winnaar speelt de finale voor een plaats in de hoofdklasse (categorie 2) in een uit en een thuiswedstrijd tegen of SHO 2 of Capelle 2

Forum Sport A1
Landelijk 3e divisionist Forum Sport A1 is door naar de volgende ronde voor promotie naar de tweede divisie. Zij wonnen zaterdag met 5-1 van Orion (Nijmegen), nadat een week eerder in Nijmegen met 3-3 was gelijkgespeeld. Zaterdag speelt Forum Sport A1 eerst uit bij UNA in Veldhove; 4 juni volgt de return in Voorburg. De winnaar van het tweeluik speelt de finale tegen of Baronie (Breda) of NEC (Nijmegen) op neutraal terrein.

Stompwijk'92 2
Reserve tweedeklasser Stompwijk'92 2 speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Oliveo 3. Zondag staat de uitwedstrijd in Pijnacker op het programma. Bij winst staat een tweeluik tegen of SJZ 2 of FC Zoetermeer 2 op het programma om uit te maken wie naar de reserve 1e klasse promoveert. In dezelfde nacompetitie verloor RKAVV zaterdag met 6-2 bij Woerden 2. Mocht RKAVV erin slagen thuis met ruime cijfers te winnen van Woerden 2 speelt het de finale over 2 wedstrijden tegen of Wateringse Veld GONA 3 of Concordia 3.

RKAVV verliezend halvefinalist Haaglanden Voetbal Toernooi

Vorige week donderdag voetbalde hoofdklasser RKAVV zijn laatste wedstrijd onder leiding van Bas Steffens. Van en bij topklasser HBS werd de halve finale in de strijd om de Haaglanden Voetbal Cup met 3-0 verloren. Steffens zelf over 'zijn laatste 11'. "Een jonge groep en een juiste afsplitsing van hoe we bij RKAVV met elkaar hebben gewerkt. Naar het einde van het seizoen is de groep smaller geworden door blessures, wat anderen de gelegenheid gaf om door te pakken zodat ze eventueel een volgende stap in de concurrentie kunnen zetten. Het beleid van de club naar buiten is daar waar mogelijk met eigen jongens te werken. Met Jan de Jong jr. en Rob van Pruijssen heb ik altijd op een objectieve manier gekeken wat de groep nog miste. We hebben jongens die zichzelf aanboden ook wel eens geweigerd zodat onze eigen jongens niet te vol in de concurrentie kwamen. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling geweest. Dat zie je ook in mijn laatste elftal terug." De trainingen zijn inmiddels gestopt. "Omdat de competitie in de hoofdklasse eerder begint, start RKAVV al op 23 juni met het 1e blok van de voorbereiding. De spelers moeten wel tot die tijd aan rust toekomen. De begeleiding en spelers nemen binnenkort nog wel informeel afscheid van elkaar. Nu is het tijd voor mijn gezin. Straks begint een nieuw hoofdstuk bij Forum Sport."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant