Iedereen die het leuk vindt mag (gratis) meelopen en wordt met de huifkar weer teruggebracht naar De Star.
Iedereen die het leuk vindt mag (gratis) meelopen en wordt met de huifkar weer teruggebracht naar De Star.

Loop mee met schapentrektocht in Leidschendam

Actueel 163 keer gelezen

Leidschendam - De schaapskudde is op maandag 27 juni weer gestart met de 2e begrazingsronde. De gemeente Leidschendam- Voorburg zet de 250 schapen van Landschapsbeheer M.A. Oosthoek in voor het begrazen van dijken en stadsparken.

Waar schapen grazen ontstaat meer biodiversiteit, meer kruiden en verschillende bloemetjes. En daardoor meer verschillende insecten. Dat zorgt weer voor meer verschillende vogels. Zo komt er meer biodiversiteit in Leidschendam-Voorburg.

De schaapskudde is ook een heel goede bestrijder van de Reuzen berenklauw, die brandwonden kan veroorzaken. De schapen vinden deze plant heerlijk en eten deze dan ook tot de grond toe op. De schapen lopen ongeveer 10 dagen in de buurt van de Star en Overgoo.

Op donderdag 7 juli trekt de schaapskudde van De Star naar het Oude Veenpad aan de andere kant van Leidschendam. Dit is een trektocht van ongeveer 8 kilometer. Iedereen die het leuk vindt mag (gratis) meelopen (niet geschikt voor kleine kinderen). De schapen vertrekken 19.30 uur vanaf Sportpark De Star langs de vogelplas Starrevaart en de Kniplaan.

Hier wordt via de fietsbrug de Vliet overgestoken en dan via de Horstlaan het spoor onderdoor naar het Oude Veenpad. Hier gaan de schapen aan het werk en wordt men met de huifkar teruggebracht naar De Star.

Opgeven kan via Facebook: www.facebook.com/belevenisboerderij/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant