De welpen kwamen terecht in D'oude herberg van de vijf kinderen van sprookjesstad Raveleijn (foto: Scouting Damherten).
De welpen kwamen terecht in D'oude herberg van de vijf kinderen van sprookjesstad Raveleijn (foto: Scouting Damherten).

Welpen Scouting Damherten redden sprookjesstad

Actueel 581 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zaterdag kwamen de welpen van Scouting Damherten moe maar voldaan terug van het kamp.

Deze jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar hebben de afgelopen week een heel spannend avontuur beleefd. Zij kwamen namelijk terecht in D'oude herberg van de vijf kinderen van sprookjesstad Raveleijn. Het was een week vol spelletjes, magische krachten, kampvuur, kabelbanen, spannende nachten en gezelligheid.

Tijdens deze week mochten de welpen overnachten in het huis van de familie Woudenberg. Thomas, Maurits, Emma, Lisa en Joost Woudenberg probeerden te ontdekken waar de verdwenen kinderen gebleven waren. De welpen leerden verschillende magische krachten te ontdekken, pannenkoeken bakken, primitief koken, waterdichte hutten bouwen, tokkelen van de kabelbaan en kregen mediatraining.

De welpen ontdekten dat de verdwenen kinderen gebruikt werden om de Graffers (mechanische monsters) te bedienen. Toen ook Joost verdwenen was besloten de welpen naar de zogenaamde burgemeester te gaan om hem te vangen. Die wilde de Graffers gebruiken om de vijf te vinden en te verslaan. Om dit te voorkomen versloegen de welpen hem tijdens een spannend nachtspel.

De echte burgemeester kon de stad weer regeren en zo keerde de rust in Arnhem weer terug. Alle vermiste kinderen en Joost zijn weer veilig thuis.

Kijk voor meer informatie op www.damherten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant