De week werd afgesloten met een circusshow door de ruim 25 kinderen (foto: SenW).
De week werd afgesloten met een circusshow door de ruim 25 kinderen (foto: SenW).

Actieve zomerstart voor kinderen in De Heuvel

Actueel 91 keer gelezen

Leidschendam - De kinderen uit de wijk De Heuvel hoefden zich niet te vervelen tijdens de eerste week van de zomervakantie. Met de workshops graffiti, vloggen en circus was het een gezellige bedoeling op de Dobbelaan in Leidschendam.

Sport en Welzijn (SenW) zette een mooi programma in elkaar voor alle kinderen uit de wijk. Die konden kennismaken met activiteiten die voor hen helemaal nieuw waren. Op maandag werd het GFT-inzamelpunt 'gepimpt' met zelfontworpen graffitikunstwerkjes. De grijze bak transformeerde hierdoor tot een kleurrijk gebouwtje met vrolijke afbeeldingen van groente, fruit en natuur.

Op woensdag leerden de deelnemers vloggen. Na het leren van de belangrijke tips en tricks, gingen de kinderen met een iPad de wijk in. Dit leverde filmpjes op met interviews met wijkbewoners en van de favoriete plekken en bezigheden van de vloggers. De videoverslagen zijn te bewonderen op 10 september tijdens het Heuveltoppersfestival.

De week werd afgesloten met een circusshow. Ruim 25 kinderen kregen vrijdag les van de docenten van CircusKabel. Voor een groot publiek presenteerden zij samen de mooiste acts, zoals lopen op een grote bal, rijden op een éénwieler en jongleren met verschillende voorwerpen.

Coach Joyce kijkt tevreden terug: "De kinderen waren dolenthousiast en we hebben veel positieve reacties van familie en vrienden gekregen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant