Tiny v.d Weegen, Els Buts en Judith Stiefelhagen uit Leidschendam-Voorburg liepen tijdens de Vierdaagse in Nijmegen €1.600,- bijeen voor de Stichting Fok).
Tiny v.d Weegen, Els Buts en Judith Stiefelhagen uit Leidschendam-Voorburg liepen tijdens de Vierdaagse in Nijmegen €1.600,- bijeen voor de Stichting Fok).

Drie kanjers liepen voor goed doel

Actueel 331 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tiny van der Weegen, Els Buts en Judith Stiefelhagen uit Leidschendam-Voorburg hebben van 19 tot en met 22 juli de 100e Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen.

Vooraf waren zij op het idee gekomen om hun deelname aan de wandeltocht te koppelen aan een goed doel te lopen. Daarvoor kozen zij Stichting FOK uit. De Stichting FOK (FibrOseKinderen) zet zich in voor kinderen en jongvolwassenen met Cystic Fribrosis (CF). Het leven met CF is niet makkelijk, dagelijkse behandelingen beperkingen van conditie en ademhaling. Dit leid tot beperkte levensverwachting en veel ziekenhuisopnamen. De Stichting FOK probeert de wensen van de CF patiënten in vervulling te laten gaan. Hierbij worden ook de ouders, broertjes, zusjes en vrienden van de patiënten betrokken (zie www.stichtingfok.nl). "Vier dagen hebben wij gelopen en dat was erg zwaar met die warmte en de laatste dag regen. Maar we hebben het gehaald en een bedrag van €1.600,- opgehaald. Dit zeker ook mede dankzij alle bijdragen en de steun bij het lopen", aldus de dames, die in Nijmegen werden ingehaald door Lineke Vermaat van Stichting FOK.


Ook veel andere inwoners van Leidschendam-Voorburg volbrachten de vierdaagse. Zoals bijvoorbeeld Tom Lek, die vrijdag al vrij vroeg in de midden aankwam op de Via Gladiola in Nijmegen. "Rond 2 uur", laat hij weten. Het was al de 19e keer dat hij de wandeltocht volbracht. "Het is allemaal perfect gelopen, maar het was zeker een van de zwaarste die ik heb meegemaakt. Het was drie dagen bloedheet en dan heb je gewoon moeite om goed af te koelen. Behalve de eerste dag was ik wel altijd vrij vroeg klaar, maar bij terugkomst was het eten, slapen en douchen en dan maar hopen dat je 's morgens weer een beetje fris en fit ben." Als klap op de vuurpijl begon de tocht op vrijdagochtend met onweer en regen. "Dat was gewoon verschrikkelijk; ik ben helemaal verzopen. Heb ook de hele dag met water in mijn schoenen gelopen." Desondanks had Tom geen last van blaren en kijkt de ervaren wandelaar alweer uit naar zijn 20e editie, volgend jaar.

Lia de Jong uit Stompwijk liep de Vierdaagse voor de tiende keer. "Ik had het zo uitgekiend dat mijn tiende keer precies samenviel met de 100e keer dat de Vierdaagse gelopen werd, dus was het dubbel feest." Lia finishte vrijdag even over vijven, dus ruim binnen de limiet. "Het is heel goed gegaan, maar het was wel heel zwaar", vond zij ook. "Ik loop altijd heel langzaam en doe rustig aan. Meestal ben ik ook heel laat binnen, net voor tijd. Het zware was dat het nu eigenlijk alle dagen wel heet was; zelfs vrijdag in de loop van de middag na de regen in de ochtend. Anders heb je misschien één of twee warme dagen, maar nu dus vier dagen lang. Gelukkig kon ik het goed aan. Mede dankzij mijn ervaring denk ik, want je weet wat je te wachten staat."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant