Een mast met een bewakingscamera bij de gebouwen op het terrein van Schakenbosch (foto: DJ).
Een mast met een bewakingscamera bij de gebouwen op het terrein van Schakenbosch (foto: DJ).

Bewakingscamera's op Schakenboschterrein

Actueel 124 keer gelezen

Leidschendam - Bij de gebouwen op het terrein van Schakenbosch waar, als alles doorgaat, asielzoekers ondergebracht zullen worden, zijn inmiddels kasten met masten met camera's geplaatst.

De Centrale Opvang Asielzoekers (COA) is nog een aantal mogelijke locaties voor asielzoekerscentra aan het heroverwegen, maar waarschijnlijk geldt dat niet voor potentiële locaties in Zuid-Holland. Binnen de gemeente is er echter wel de nodige weerstand tegen de komst van het AZC. In de media zijn foto's van ingegooide ruiten en vernielingen verschenen, maar dit is oude schade die eerder door vandalen is aangericht aan de leegstaande gebouwen.

De gemeente heeft op 22 juni een omgevingsvergunning verleend voor het vestigen van een AZC op de locatie Schakenbosch. Deze omgevingsvergunning maakt het mogelijk om af te wijken van het bestemmingsplan en voor een periode van vijf jaar een AZC op het terrein Schakenbosch te realiseren. De gemeente heeft 273 bezwaarschriften tegen de omgevingsvergunning ontvangen, waarvan het overgrote merendeel identiek. De gemeente gaat de bezwaren in een hoorzitting behandelen.

Het inrichten van de locatie gaat na de zomervakantie beginnen. Naar verwachting arriveren de eerste bewoners half oktober 2016. Meer informatie op www.coa.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant