Foto: AP de Heus
Foto: AP de Heus

Veel brommers bekeurd in Huygenskwartier

Actueel 193 keer gelezen

Voorburg - Liep je in het Huygenskwartier vorige week nog het risico door een brommer of scooter van je sokken gereden te worden, afgelopen maandag startte de politie met een grootscheepse actie om het brommer- en scooterverbod te handhaven.

Een flinke politiemacht en enkele buitengewone opsporings ambtenaren bevolkten de Herenstraat, Van Schagenstraat en Franse Kerkstraat. Ondanks dat deze actie al vorige week was aangekondigd (zie voorpagina van Het Krantje), werden verschillende bromfietsen bekeurd. De actie was een groot succes en word voortgezet want de gemeente wil niet dat er bromfietsen en scooters rijden en het winkelend publiek hinderen. Ook wordt er zaterdag op fietsers gecontroleerd, want die mogen daar dan ook niet rijden. Brom- en snorfietsen is verboden in het voetgangersgebied; fietsen is hier (uitgezonderd zaterdag) wel toegestaan.

Afsnijden
De route voor gemotoriseerd verkeer loopt via Raadhuisstraat, Oosteinde, Rozenboomlaan en Parkweg. Brom- en snorfietsers, waaronder veel middelbare scholieren, snijden deze route vaak af via het voetgangersgebied van het Huygenskwartier. De gezamenlijke actie van politie en gemeente is bedoeld om het aantal overtredingen terug te dringen. Aan de acties nemen onder anderen motoragenten en bikers deel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant