De Prins Bernhardlaan krijgt een kleurrijke middenberm met vaste planten (foto: DJ).
De Prins Bernhardlaan krijgt een kleurrijke middenberm met vaste planten (foto: DJ).

Kleurrijk en klassiek groen in Voorburg Midden en Oud

Actueel 200 keer gelezen

Voorburg - De Prins Bernhardlaan krijgt een kleurrijke middenberm; diverse soorten vaste planten gaan het beeld bepalen van een van de belangrijkste toegangswegen van de gemeente. Klassiek groen komt weer terug in de plantvakken langs de Broeksloot. De talrijke beeldbepalende bomen blijven behouden; alleen in de Scheltuslaan moeten nieuwe bomen komen.

Dat blijkt uit het concept wijkgroenbeheerplan voor Voorburg Midden en Oud, de toekomstvisie voor het groen in de wijk. Belangrijke bouwstenen voor dit plan komen van de wijkbewoners zelf; via een enquête en een inloopbijeenkomst hebben zij hun groene wensen, suggesties, knel- en aandachtspunten geuit. Hiermee is de gemeente aan de slag gegaan en is een eerste conceptplan gemaakt. Hierin staan verbetermaatregelen voor knelpunten, is in beeld gebracht of de struikbeplanting aan vervanging toe is en of er bomen zijn die vervangen moeten worden.

Het plan gaat nu ter inzage. Wijkbewoners kunnen zien in hoeverre hun wensen in het plan zijn opgenomen. Ook kunnen zij nog extra suggesties doen voor verbetering. 
Op donderdag 27 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur is er voor de wijkbewoners van Voorburg Midden en Oud een inloopbijeenkomst over het groenbeheer in de wijk. De inloop vindt plaats in de Martinuskerk, Oosteinde 56 in Voorburg. Groenmedewerkers geven dan toelichting op het plan en horen graag de reactie van de wijkbewoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant