De Raad van Elf van de Gaanders met in hun midden Prins Bas (Soonius) en page Mandy Overdevest (foto: PR).
De Raad van Elf van de Gaanders met in hun midden Prins Bas (Soonius) en page Mandy Overdevest (foto: PR).

Prins Barry 44e Prins van Gaanders in Stompwijk

Actueel 820 keer gelezen

Stompwijk - Prins Barry Soonius is de 44e Prins van Stompwijk en zwaait samen met zijn Page Mandy Overdevest en Opper Erwin van Es tijdens het carnaval de scepter over Stompwijk (Gaandrië).

Afgelopen zaterdag tijdens de 'Back to the 70's'-party werd dit bekend gemaakt in de Bles. Vooraf werd er hevig gespeculeerd, de plaatselijke supermarkt Coop verbond er zelfs een prijs aan, 1 minuut gratis winkelen samen met de Prins en Page. In totaal waagden meer dan 100 supermarkt bezoekers aan een gokje, waarbij alléén de Prins geraden werd.

Prins Barry Soonius is een bekend persoon binnen het dorp en natuurlijk bij de Gaanders. In de sporen van vader Louis, werd hij Prins bij de jeugd en raadslid van de Gaanders. Zijn vrouw Jindra was eerder Page. Barry is werkzaam bij een van origine Leidschendams bedrijf, Ventil.

Page Mandy is dochter van Jack Overdevest die in Stompwijk 'Mr. De Gaanders' genoemd dus het carnaval is bij Mandy er met de paplepel in gegoten. Opper Erwin van Es is eerder Prins Carnaval in Gaandrië geweest, dus kent de klappen van de zweep en zal dit Prinselijk paar aan hun zijde bijstaan met advies.

Dit 44e carnavalsseizoen is een speciaal jaar, want binnen carnavalsgelederen is dit een Jubileum. (4x11). Naast alle extra festiviteiten wordt er op 12 februari een speciale Gaanders reünie gehouden. Voor meer info: www.degaanders.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant