Afbeelding

Praatpaal verdwijnt in 2017

Actueel 166 keer gelezen

Regio - Het is een bekende verschijning langs de Nederlandse snelwegen; de gele paal waar je bij pech de hulp kan inroepen van de ANWB of een andere pechhulpverlener. Na ruim vijftig jaar trouwe dienst nemen we in 2017 afscheid van de praatpaal. Dat schrijft Rijkswaterstaat op haar website.

"De mobiele telefoon en nieuwe technologieën in de auto worden gebruikt om hulp in te roepen en hebben de praatpaal overbodig gemaakt. Vanaf 1 juli is het niet meer mogelijk om een pechmelding via de praatpalen door te geven en gaan we ze verwijderen", valt te lezen.

Hoge kosten
Verreweg de meeste weggebruikers gebruiken hun mobiele telefoon als ze met pech langs de weg staan en dit aantal neemt nog steeds toe. De praatpalen worden dus steeds minder gebruikt en het onderhoud en de telecomverbindingen brengen hoge kosten met zich mee, aldus Rijkswaterstaat: "Daarom is besloten de praatpalen per 1 juli 2017 buiten bedrijf te stellen en in de maanden daarna te verwijderen. Hiermee besparen we ongeveer 1 miljoen euro per jaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant