Het gebouw van Veurs Voorburg dateert uit 1955. De school is toe aan een nieuw onderkomen.
Het gebouw van Veurs Voorburg dateert uit 1955. De school is toe aan een nieuw onderkomen.

Drie scholen voortgezet onderwijs op de schop

Actueel 2.529 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente heeft een Integraal Huisvestingsplan voor het voortgezet onderwijs opgesteld. Goed onderwijs is belangrijk, stellen ze. En daar horen ook goede schoolgebouwen bij. Drie scholen in Voorburg komen in aanmerking voor nieuwbouw of renovatie.

Het bouwen en renoveren van scholen kost heel veel geld. Daarom kunnen niet alle scholen tegelijk aangepakt worden. In het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het voortgezet onderwijs heeft de gemeente samen met de schoolbesturen onderzocht welke scholen renovatie of nieuwbouw nodig hebben in de toekomst.

Jaren '50 en '60
Drie scholen in de gemeente zijn gehuisvest in gedateerde gebouwen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw; Veurs Voorburg, Sint Maartenscollege en Dalton Voorburg. De gebouwen hebben ieder hun eigen (bouwkundige) problemen zijn aan nieuwbouw of grondige renovatie toe. De realisatie van nieuwbouw voor Veurs Voorburg heeft de hoogste prioriteit. De staat van het huidige gebouw is slecht.

Het IHP 2017-2026 dat er nu ligt is het plan dat samen met de scholen gemaakt is. De volgende stap is om de plannen door te vertalen in het geld dat nodig is om de plannen te realiseren. De gemeenteraad neemt daar vervolgens een besluit over. Dan wordt duidelijk welke nieuwbouw of renovatie wanneer kan plaatsvinden.


Voor de gemeente gelden de volgende huisvestingsopgaven (in volgorde van prioriteit):

  • Nieuwbouw Veurs Voorburg (rekening houden met vernieuwing VMBO, meer praktijkruimtes van een hoger niveau) – start bouw 2018
  • Nieuwbouw of renovatie Sint Maartenscollege (incl. uitbreiding) – start bouw 2021 (indicatief)
  • Nieuwbouw of renovatie Dalton Voorburg (incl. uitbreiding) – start bouw 2026 (indicatief)
  • Eventuele onderwijskundige vernieuwing Corbulo College (interne aanpassing praktijkruimtes)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant