Peter Lips en Wouter van IJzeren zijn er trots op dat het ledental van golfvereniging Leeuwenberg stijgt tegen de landelijke trend in (foto: Inge Koot).
Peter Lips en Wouter van IJzeren zijn er trots op dat het ledental van golfvereniging Leeuwenberg stijgt tegen de landelijke trend in (foto: Inge Koot).

Maak kennis met golfvereniging Leeuwenberg

Actueel 1.234 keer gelezen

Voorburg - Het besturen van de sportvereniging van formaat is vergelijkbaar met het runnen van een eigen onderneming. Zo voelen de bestuursleden van golfvereniging Leeuwenberg het in ieder geval wel. "Wij hebben mensen in dienst, zorgen dat de financiën op orde zijn en durven te investeren als dat de club verder helpt", vertelt bestuurslid Wouter van IJzeren.

Samen met nog 5 bestuursleden en zo'n 200 vrijwilligers houden zij de florerende vereniging draaiende. Op zaterdag 8 april kunnen belangstellenden een kijkje nemen en ervaren dat golfen een leuke en uitdagende sport is voor iedereen. De inkomsten genereert het bestuur uit contributies, greenfees, verkoop van ballen, de horeca die zij in eigen beheer hebben en sponsors. Op creatieve wijze proberen zij andere inkomstenbronnen aan te boren zoals het verhuren van de vergaderruimte. "Dit is interessant voor bedrijven die aan een overleg met medewerkers of een presentatie aan klanten iets toe willen voegen. Dit kan door bijvoorbeeld een clinic in combinatie met een borrel of diner. Er is van alles mogelijk bij ons", vertelt Wouter.

Door als ondernemer te besturen is het ook mogelijk om te investeren. En dat heeft de vereniging de afgelopen jaren zeker gedaan. Het clubhuis is vorig jaar verbouwd en de kleedruimtes en het sanitair is net vernieuwd. Het terras is opnieuw aangelegd en voorzien van nieuw meubilair. In de baan is ook fors geïnvesteerd in onderhoud en een van de holes is opnieuw aangelegd. Tijdens de seizoensopening op 26 maart wordt dit uitgebreid gevierd met de leden van de vereniging. Maar het bestuur wil ook dat anderen zien hoe het is om te golfen bij Leeuwenberg. Tijdens de Open Golfdag op 8 april is het mogelijk kennis te maken met de vereniging maar ook direct met de golfsport. Belangstellenden kunnen deelnemen aan een clinic voor beginners of aan een masterclass putten. Er vindt een rondleiding plaats over het gehele terrein en het is mogelijk mee te doen aan een 9 holes wedstrijd. Voor de kinderen tot 12 jaar is er 's middags de Funfactory voor kids. Inschrijven voor deze dag is gratis. Alleen voor de gevorderden masterclass clinics wordt een vergoeding van €10 gevraagd. Inschrijven voor de evenementen kan via de website.

De golfsport in zijn algemeenheid heeft de afgelopen jaren te maken gehad met het teruglopen van het ledental. Ook golfvereniging Leeuwenberg heeft dit gemerkt. Om het tij te keren heeft o.a. de introductiecommissie hard gewerkt aan de club. Peter Lips: "De landelijke trend geeft aan dat minder mensen lid worden van een vereniging maar meer gebruik maken van greenfees." Een greenfee is een bijdrage aan de vereniging om een aantal holes te lopen. "Wij doen het eigenlijk heel goed. Ons ledental is weer aan het stijgen en daar zijn wij trots op."

Meer informatie over golfvereniging Leeuwenberg is te vinden op www.leeuwenbergh.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant