Het oude - enigszins vervallen - afvalbrenstation aan de Nieuwe Haven in Voorburg (foto: Ap de Heus).
Het oude - enigszins vervallen - afvalbrenstation aan de Nieuwe Haven in Voorburg (foto: Ap de Heus).

CDA wil afvalstation in eigen gemeente behouden

Actueel 330 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het CDA vindt dat inwoners van Leidschendam-Voorburg hun grofvuil naar een afvalstation in onze eigen gemeente moeten kunnen brengen. Medio 2018 wil Avalex het huidige afvalstation aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg sluiten. Op dit moment lijkt het erop dat inwoners in de toekomst naar een nieuw te bouwen afvalstation in Voorschoten moeten rijden.

"Het CDA is voor voorzieningen dichtbij. Wij vinden het een slecht plan dat onze inwoners straks kilometers om moeten rijden voor hun grofvuil," zegt CDA-raadslid Hans Geurts. "Dit college (de wethouders Kist en Rozenberg hebben zitting in het bestuur -red.) heeft de mond vol over inspraak, maar zonder het de inwoners te vragen willen deze wethouders zomaar een belangrijke voorziening buiten de gemeente plaatsen. Ook de gemeenteraad is door hen buitenspel gezet. Onbehoorlijk bestuur." Het nieuwe centrum in Voorschoten moest een 'duurzaamheidscentrum' worden, met veel aandacht voor milieu.

Het CDA vindt het in dat licht bijzonder dat een GroenLinks-wethouder inwoners extra kilometers met de auto wil laten rijden. Bovendien zou het afvalstation in de Dobbewijk in Voorschoten komen, waar de wijkbewoners en de gemeenteraad unaniem tegen waren. Het bestuur van Avalex leed afgelopen week een gevoelige nederlaag, toen de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland en Rijswijk het plan voor het duurzaamheidscentrum afschoten. "Het CDA roept de wethouders Kist en Rozenberg op om op zoek te gaan naar een betere locatie in de eigen gemeente. Het huidige afvalstation kan dan zolang open blijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant