Iedereen kon een balletje slaan om mensen te enthousiasmeren voor de   sport (foto: WZH).
Iedereen kon een balletje slaan om mensen te enthousiasmeren voor de sport (foto: WZH).

Tafeltennisentertainers bezoeken WZH Prinsenhof

Actueel 384 keer gelezen

Leidschendam - De bewoners van WZH Prinsenhof kregen onlangs bezoek van twee ware tafeltennis(enter)trainers. Mark Mulder en Jeroen Kuijt van MJ Tafeltennis kwamen een middag langs om de bewoners van Prinsenhof te enthousiasmeren voor hun favoriete sport.

Hun doelstelling is dat iedereen, van jong tot oud kan tafeltennissen op zijn of haar niveau. Om dat te laten zien hadden ze tafeltennistafels in allerlei soorten en maten meegenomen naar het woonzorgcentrum. Iedereen die wilde kon een balletje slaan. Het spel werd aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleinere, handzame batjes en grotere pingpongballen. Ook stond er een apparaat dat balletjes omhoog blaast, zodat er maar een klein tikje nodig is om ze verder over de tafel te krijgen.

Na de clinic met talloze enthousiaste bewoners, lieten Mark Mulder en Jeroen Kuijt hun eigen tafeltenniskunsten zien. Zo lieten ze zien hoe je met vijf balletjes tegelijk kunt tafeltennissen. En hoe je een batje zo kunt inruilen voor een koekenpan of zelf een barkruk. Maar ook wisten de heren het spel te spellen met enorm grote batjes of juist met kleine, van Playmobil-formaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant