De mensen van het eerste uur van de Vereniging Vrienden Sijtwendepark (foto: pr).
De mensen van het eerste uur van de Vereniging Vrienden Sijtwendepark (foto: pr).

Vrienden van Sijtwendepark opgericht

Actueel 538 keer gelezen

Voorburg - Medio mei is de Vereniging Vrienden Sijtwendepark opgericht. De vereniging wil zich ervoor inzetten om voor iedereen de bestaande mogelijkheden van dit unieke park, zoals spelen, sporten en wandelen, te behouden en waar mogelijk, met steun van de gemeente, te verbeteren.

Het ontstaan van de vereniging is feitelijk te danken aan de gemeentelijke poging om in een breed inspraakproces draagvlak te vinden voor mogelijke verbeteringen. Het vastlopen van dit proces was voor meer dan 150 regelmatige bezoekers van het park reden om de handen ineen te slaan en de vereniging op te richten. Vertrekpunt was het enthousiasme van de bezoekers over de inrichting en gebruiksmogelijkheden van het park. Dagelijks zien we dat kinderen komen spelen, mensen sporten en wandelaars met en zonder hond er in alle rust genieten. Het grote aantal regelmatige bezoekers vormt een hechte sociale gemeenschap die elkaar kent en vaak in verschillende groepen en op vaste tijden samen oploopt.

"Deze unieke situatie willen we graag zo houden en waar mogelijk nog verbeteren. Dat kan alleen in samenwerking met de gemeente en allen die zich bij het park betrokken voelen", aldus de Vrienden. Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er zijn nog steeds voorstellen in omloop om het gebruik van het park te beperken. Ook is de beplanting op enkele plaatsen beschadigd, de ondergrond in een groot deel uitgedroogd en heeft de ganzenpopulatie een stevige uitbreiding ondergaan.

"Natuurlijk beseffen wij dat de gemeente vastzit aan een beperkte financiële ruimte en dat ook van ons gevraagd kan worden om een bijdrage te leveren", aldus Bram van Popering, plaatsvervangend voorzitter van de vereniging. "Dat kan o.a. door elkaar op gedragsregels aan te spreken en misschien af en toe de mouwen op te stropen. Belangrijk is dat er een positieve samenwerking ontstaat tussen alle partijen die bij het park betrokken zijn en er met veel plezier gebruik van maken. Hierover verwachten wij deze maand met de wethouder mevrouw Stemerdink in gesprek te kunnen gaan. Kijk op www.sijtwendepark.nl om lid te worden van de vereniging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant