Wethouder Nadine Stemerdink (r.) verzorgde de officiële opening van de sportieve wijkaanwinst in Prinsenhof met mensen van Sport en Welzijn (foto: Michel Groen).
Wethouder Nadine Stemerdink (r.) verzorgde de officiële opening van de sportieve wijkaanwinst in Prinsenhof met mensen van Sport en Welzijn (foto: Michel Groen).

Twee nieuwe Fitplaatsen geopend

Actueel 1.861 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Nadine Stemerdink opende woensdag 5 en donderdag 6 juli splinternieuwe Fitplaatsen in De Prinsenhof in Leidschendam en Park 't Loo in Voorburg. Op beide nieuwe sportieve wijkaanwinsten kunnen jong en oud lekker bewegen in de buitenlucht.

De wethouder verzorgde op 5 juli eerst de officiële opening op het middenterrein van de wijk De Prinsenhof in Leidschendam. Tijdens de feestelijke middag konden kinderen en jongeren meedoen met verschillende sport- en fitnessactiviteiten. De Fitplaats Prinsenhof bruiste van de sportieve activiteiten. Op de nieuw aangelegde sportlocatie in de wijk De Prinsenhof kan naar hartelust gesport en gefitnest worden.

Om de Fitplaats sportief in te wijden, gaf Ravez Movement Academy na de officiële opening door wethouder Stemerdink een spetterende sportdemo. Daarna was er twee keer een duurloop met vervolgens een spelletjescircuit; eerst voor jongeren van 13 tot 18 jaar) en daarna voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er werd gezamenlijke afgesloten met een spelletje 'The floor is lava'.

Sport en Welzijn (SenW) werkte tijdens de opening samen met jongeren van het Jongerenloopbaancentrum en scholarshippers van de Krajicek Foundation. De scholarshippers werken op de Krajicek Playground en vervullen een rolmodel voor kinderen in de wijk Prinsenhof. Sven Grootscholten, combinatiefunctionaris bij SenW, is bijna dagelijks op de Playground te vinden. Hij is net als buurtcoach Henk van Dorp en jongerencoach Maartje Drabbe opgetogen over de nieuwe Fitplaats.

Grootscholten: "Het is een mooie sportplek binnen de wijk, naast de twee veldjes die er al lagen. We laten zien dat het meer is dan 'alleen maar een veldje' en gaan dieper in op specifieke bewegingsvormen. We willen de jongens laten kennismaken met ervaringen binnen de fitness en sport en in teams challenges behalen door zowel individuele als teamprestaties. Zo leren ze omgaan met winnen en verliezen."

Park 't Loo
Een dag later was Park 't Loo aan de Spinozalaan in Voorburg aan de beurt. Hier startte de feestelijke middag met een openingswoord door Sven Grootscholten, combinatiefunctionaris bij Sport en Welzijn (SenW).

Wethouder Stemerdink benadrukte in haar toespraak de positieve effecten van sporten en bewegen op het welzijn van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Met het doorknippen van het Fitplaatslint verklaarde de wethouder de Fitplaats voor geopend en kon het sportfeest beginnen.

Na het officiële gedeelte met mooie woorden was het tijd voor actie. De aanwezigen konden met Michael de Vreugd van Outdoor Crosstraining aan de slag met de toestellen op de Fitplaats. Het mooie weer en de gezellige muziek verhoogden de sportvreugde in het Voorburgse park. De Fitplaats ligt op een centrale plek in Park 't Loo, naast basisschool De Driemaster Voor buurtbewoners wordt het zo heel makkelijk om dichtbij huis in de buitenlucht te sporten.

Sven Grootscholten (SenW) vertelt enthousiast: "Door de opening van deze Fitplaats hopen wij het sporten en bewegen binnen de wijk en de omgeving ervan te stimuleren. Ook willen we onder leiding van professionals fitgroepjes opstarten, zodat sporters goede begeleiding krijgen bij het sporten en bewegen op de Fitplaats. Het zou te gek zijn als steeds meer wijkbewoners ontdekken dat de Fitplaats ook iets voor hun gezondheid en conditie kan betekenen. Sporten op de Fitplaats is leuk en gezellig!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant