De bewoners van woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam klagen dat het voetpad slecht begaanbaar met een rollator is omdat er veel losse stenen liggen (foto: Ap de Heus).
De bewoners van woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam klagen dat het voetpad slecht begaanbaar met een rollator is omdat er veel losse stenen liggen (foto: Ap de Heus).

Looproute bij Mariënpark nog steeds slecht begaanbaar

Actueel 619 keer gelezen

Leidschendam - De bewoners van woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam klagen nog altijd steen en been. Het voetpad waar ze op moeten lopen is slecht begaanbaar met een rollator omdat er veel losse stenen op de route liggen. Ook is de dichtstbijzijnde bushalte niet overdekt.

Vanwege de bouwwerkzaamheden op het naastgelegen terrein staan er overal hekken en dienen de bewoners om te lopen of rijden met scootmobiel of met rollator over een route die, ondanks toezeggingen, nog steeds de nodige hindernissen oplevert. "Er is geen behoorlijke stoep met verlaging waar je met de scootmobiel af kan rijden", meldde Ap de Heus, die de situatie in ogenschouw nam, eerder al. "En als de mensen met de bus mee willen rijden, moeten zij eerst 100 meter lopen om bij de bushalte te komen. Als het regent heb je pech, want de halte is niet overdekt en de bus wacht op niemand. Er moet gauw een oplossing gevonden worden."

De gemeente heeft contact opgenomen met de projectontwikkelaar en de aannemer om te kijken wat hieraan gedaan kan worden. Vanuit het oogpunt van veiligheid heeft de afdeling Handhaving in een eerder stadium al een inspectie uitgevoerd en een aantal aanbevelingen gedaan om het pad en de stoep beter bewandelbaar te maken. Kennelijk is de aannemer er nog niet in geslaagd om te zorgen voor verbetering in de situatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant