Op de vijf verschillende podia vinden volop optredens en demonstaties plaats (fotocollage: Laurel Canyon).
Op de vijf verschillende podia vinden volop optredens en demonstaties plaats (fotocollage: Laurel Canyon).

Volgende week Cultureel Zomerfestival

Actueel 388 keer gelezen

Voorburg - Het is dit jaar alweer de 18e keer dat het Cultureel Zomerfestival in Voorburg wordt gehouden, en wederom is het programma uitgebreider dan ooit te voren. Het festival, dat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand augustus wordt gehouden, vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus.

De organisatie denkt er ook nu weer in geslaagd te zijn een uitermate gevarieerd en verrassend festival te presenteren, met een kwalitatief prima muzikaal programma op drie locaties, een geheel op de jeugd afgestemd Jeugdplein met muziek, workshops, sport en een culinair gebied, ingericht met foodtrucks, eten, drank en muziek, een modeshow, drie zangkoren en last but not least een cultuurmarkt over het hele festivalterrein van meer dan 50 kramen. " Op deze wijze laten we zien wat Leidschendam-Voorburg allemaal op onder meer muzikaal, sportief en cultureel gebied te bieden heeft", aldus organisator Ab Smit.

Optredens
Onder meer zullen op het Rabobankpodium bij de HEMA/AH in het centrum van het winkelgebied optreden de Eastend Sixteen Swingband, de welbekende sixtiesband The Scarlets en de nieuwe rockabilly sensatie Dockter and The Biggs. Bij lunchroom Noonies semi akoestische en jazz gerelateerde acts, zoals Het Projectje, Jazzy Affairs en Mad Pit 2.0. Op het jeugdplein jongerenbands en acts van de Drumschool Voorburg en Haenen Muziek, en bij Café Het Wapen van Voorburg onder meer veel Nederlandstalige acts. Bij de Zigzag wordt een culinair gebied ingericht met onder meer foodtrucks, maar ook draait er een DJ en is er een springkussen

Zoals eerder al vermeld vindt het festival tradiotioneel plaats op en rondom het winkelcentrum De Julianabaan aan de Koningin Julianalaan in Voorburg en duurt van 10:00 uur tot 18:00 uur. Het evenement wordt financieel ondersteund door de winkeliersvereniging De Julianabaan, de gemeente Leidschendam-Voorburg, de RABObank, het Van Ravesteynfonds en Fonds 1818. Kijk voor een volledig overzicht van het programma op de website van het festival: www.cultureelzomerfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant