Foto: Gemeente/Esther van Eijk
Foto: Gemeente/Esther van Eijk

Leidschendam-Voorburg genomineerd voor AanDeSlag Trofee

Actueel 419 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg is genomineerd voor de AanDeSlag Trofee Omgevingswet, een trofee om inspirerende en innovatieve projecten in het zonnetje te zetten. Heleen Groot, directeur van het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet, reikte de nominatie op 21 juni uit aan wethouder Rouwendal.

De Aandeslag-Trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een project waarbij op inspirerende wijze aan de slag is gegaan met de Omgevingswet. Van de 35 inzendingen is de gemeente Leidschendam-Voorburg een van de zes genomineerden. Hart van Holland en de Provincie Noord-Brabant zijn ook al genomineerd. De komende weken worden de laatste genomineerden bekend gemaakt. Vanaf 15 augustus kan iedereen stemmen op de genomineerden via de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl. Minister Ollongren reikt op 10 september de trofee uit tijdens het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag.

De invoering van de Omgevingswet is een omvangrijk en belangrijk traject en is er volledig op gericht om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers te verbeteren en te versnellen. De gemeente is in de voorbereiding op de Omgevingswet hard aan het werk om haar processen te verbeteren en te vereenvoudigen. Zij doet dit in samenwerking met inwoners, ondernemers en ketenpartners. Daardoor is de gemeente intern al klaar voor de 1-loket gedachte van de Omgevingswet. Hierdoor hoeven inwoners bijvoorbeeld nog maar 1 vergunning aan te vragen. Ook is het vergunningenproces zo ingericht dat er straks binnen de wettelijke termijn van acht weken een antwoord op vergunningsaanvragen kan worden gegeven. En voor de digitale dienstverlening is een kaartviewer ontwikkeld die zowel intern als extern ingezet kan worden en waar lokaal beleid- en omgevingsplannen op staan. Gegevens zijn hierdoor makkelijk met elkaar in verband te brengen waardoor inwoners en organisaties snel en eenvoudig zien op welke locatie welke regels gelden. In 2021 gaat de Omgevingswet in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant