Sommige planten kunnen de gezondheid ondersteunen en verdienen daarom een plaats in de border van uw tuin.
Sommige planten kunnen de gezondheid ondersteunen en verdienen daarom een plaats in de border van uw tuin.

Lezing over kruiden voor botten, pezen en banden

Algemeen 532 keer gelezen

Leidschendam - Natuurgeneeskundig therapeut Jos Malherbe vertelt op donderdag 21 maart over de kracht van kruiden; de bijzondere en vaak medicinale eigenschappen van kruiden. Deze eigenschappen zijn al sinds mensenheugenis bekend en de toepassingen zijn legio. 

Juist in tijden zoals nu is het interessant om te weten, welke planten de gezondheid kunnen ondersteunen en daarom juist een plaats in de border verdienen. Jos is als veldbotanicus begonnen en volgde vervolgens een studie aan de Academie voor natuurgeneeskunde. Hij gaf o.a. les, geeft thans nog steeds lezingen en organiseert ook kruidentochten.

Zijn vorige lezing voor Groei & Bloei was een groot succes. Toen lag de focus op kruiden voor de weerstand. Ditmaal zal hij met name vertellen over kruiden die heilzaam zijn voor onze botten, bindweefsel, kapsels en banden. Jos neemt u mee naar bekende en minder bekende planten die als voedsel, sierplant of kruid gebruikt worden. In deze tijd krijgen tuinliefhebbers weer de kriebels om te gaan zaaien voor het nieuwe seizoen. Een mooi moment om op een andere manier naar de keuze voor kruiden te kijken.

De lezing vindt plaats op donderdag 21 maart om 20.00 uur in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 in Leidschendam. De toegang is gratis. Een bijdrage door deelname aan de loterij in de pauze wordt op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant