De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt omgeven door rijkswegen met veel verkeer, dat veel fijnstof veroorzaakt (archieffoto Dick Janssen).
De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt omgeven door rijkswegen met veel verkeer, dat veel fijnstof veroorzaakt (archieffoto Dick Janssen).

Presentatie over fijnstof in wijkcentrum Agora

Algemeen 378 keer gelezen

Voorburg - Fijnstof is een gevaarlijk goedje voor onze gezondheid en we krijgen er genoeg van binnen in deze verstedelijkte omgeving en gelegen tussen diverse snelwegen. De vereniging Houdt Vlietrand Groen houdt daarom na afloop van de Algemene ledenvergadering op maandag 15 mei een presentatie over dit actuele onderwerp in wijkcentrum Agora aan de Fonteynenburglaan 11 te Voorburg, aanvang om 20.30 uur.

De vereniging Houdt Vlietrand Groen (www.vlietrandgroen.nl) strijdt al meer dan 20 jaar voor een open een groene Vlietzone. In al die jaren zijn er heel wat bedreigingen (deels) afgeslagen. Er dreigt echter ook een onzichtbare vijand de gezondheid van de bewoners in dit gebied aan te tasten; fijnstof dat voornamelijk afkomstig is van het verkeer. De Vlietzone ligt nu eenmaal in de houdgreep van de eerdergenoemde snelwegen en daar komt de Rotterdamsebaan nog bij, waarover zo'n 38.000 voertuigen per etmaal zullen gaan rijden.

Om dit gevaar in kaart te brengen heeft de vereniging een expert uitgenodigd voor een presentatie in wijkcentrum Agora te Voorburg. Ir. Hans Jansen is adviseur Milieu & Gezondheid bij GGD Haaglanden zal een aantal vragen beantwoorden, zoals de vraag wat fijnstof precies is. Is wegverkeer bovendien de belangrijkste veroorzaker? En wat zijn de effecten op de gezondheid? Zijn er bovendien mogelijkheden om de effecten te verminderen? Is fijnstof op te vangen? Enz.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant