De statushouders ondertekenden de participatieverklaring in aanwezigheid van wethouder Floor Kist (foto: pr).
De statushouders ondertekenden de participatieverklaring in aanwezigheid van wethouder Floor Kist (foto: pr).

Ondertekening participatieverklaring statushouders

Algemeen 251 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een groep van 23 Syriërs en Eritreeërs ondertekende op vrijdag 12 mei een participatieverklaring 'welkom in Nederland'. Hiermee rondden zij de cursus af die hen helpt snel te integreren en deel te nemen aan de samenleving.

De statushouders hebben een verblijfsvergunning en bereiden zich voor om een toekomst in de gemeente op te bouwen. Om snel te integreren en te participeren is het belangrijk dat zij kennis opdoen van de basisprincipes van de Nederlandse samenleving, arbeidsmarkt en de voorzieningen en weten welke rechten en plichten daarbij horen. Vanuit dit uitgangspunt heeft het Rijk de participatieverklaring ontwikkeld. De cursus wordt gegeven door Vluchtelingenwerk. Vluchtelingenwerk ondersteunt statushouders ook in hun verdere traject, van het leren van Nederlands tot het vinden van werk.

Wethouder Floor Kist: "Ik vind het belangrijk dat vluchtelingen die hier mogen blijven, zo snel mogelijk mee kunnen draaien in onze gemeente. Ik spreek veel vluchtelingen die niets liever willen dan snel de taal leren en Leidschendam-Voorburg en de inwoners willen leren kennen. We helpen daar met onze partners graag bij."

Tijdens de cursus kregen de cursisten informatie en spraken ze met elkaar over bijvoorbeeld wat de kernwaarden van de democratie (vrijheid, gelijkheid en solidariteit) voor hen betekenen en of en zo ja wat verschillen zijn tussen Nederland en Eritrea. De cursus is ook bedoeld om hen te ondersteunen om de Nederlandse samenleving en Leidschendam-Voorburg beter te leren kennen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant