De ook (tijdelijk?) stoppende Scott Drabbe gaat duel aan; Forum Sport matchwinner Mike de Graaf en (nog) A-jeugdspeler Gijs Hebing zien toe (foto: AW).
De ook (tijdelijk?) stoppende Scott Drabbe gaat duel aan; Forum Sport matchwinner Mike de Graaf en (nog) A-jeugdspeler Gijs Hebing zien toe (foto: AW).

Matchwinners Overdevest (RKAVV) & Akbulut (Wilhelmus) scoren twee keer

Sport 520 keer gelezen

Forum Sport wint

Daniël Nolet; Gijs Hebing, Djanomi Traxel, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Scott Drabbe, Nychel l'Ami; Matthijs Seilberger (87. Hugo v. Diepenbeek); Brian de Jong (75. Ian Baggerman), Joshua Steenvoorden, Jean Pierre Nocento (46. Abdelhak Bojaada). Matchwinner: De Graaf.

Op de laatste competitie speeldag in 1B werd het thuis tegen Sportlust'46 1-0. Matthijs de Jong (geblesseerd) en Jeroen Beute (geschorst) speelden de 'bijna finale om de 3e periodetitel' niet. Omdat beide clubs vorige week verloren werd het een wedstrijd om des keizers baard. Aanvoerder Matthijs Seilberger kreeg een publiekswissel. Hij stopt met voetballen en kreeg na afloop een afscheidsreceptie in de bestuurskamer (zie verder in Het Krantje). Ian Baggerman vierde na 10 maanden blessureleed zijn rentree. Trainer Bas Steffens: "Ian kwam erin omdat wij wilden winnen en om met kracht en lengte in de eindfase opportunistisch te gaan spelen. Hij is op de goede weg terug. De technische staf hoopt en gaat ervan uit dat hij het nieuwe seizoen weer inzetbaar is."

SEV degradeert

Andy v.d. Meulen; Roland Groeneweg, Jeremy Knegtmans (78. Martijn Kersten), Maarten de Vries, Marco v. Gils; Tim de Jong, Wessel v. Huizen, Randy de Witt (65. Frank Raaijmakers); Robin Schoew, Jasper Koning, Valentijn Ebbers (75. Björn v. Haarlem). Doelpuntenmaker: Koning (2).

Het rechtstreekse degradatieduel met naaste concurrent Maasdijk werd 2-3. SEV nam 2x de leiding door de dit seizoen opgeleefde spits Jasper Koning, kreeg een terechte strafschop tegen en moest het laatste kwartier 2 tegengoals incasseren. 'Het hele seizoen' zat in die laatste wedstrijd. Trainer Denis Luhulima: "Paul Janssen, die voor balans op het middenveld zorgt, bleek na de warming up helaas niet fit genoeg. We hebben dit seizoen veel pech gehad met blessures. Na de winterstop speelden we een prima reeks. Naaldwijk thuis (0-3) was cruciaal, tegen Die Haghe uit (2-1) en nu tegen Maasdijk belonen we onszelf niet. Het is zuur, vervelend en teleurstellend voor de club, spelers, toeschouwers en de staf om te degraderen. We gaan nu rustig aftrainen, rusten en ons voorbereiden op het nieuwe seizoen in de 4e klasse." Voor en na het rampduel werden de kampioenen JO13-3 en de Vrouwen 1 gehuldigd. Luhulima: "Dat is óók SEV! Uiteraard heb ik ze gefeliciteerd. Een kwartier na onze wedstrijd was iedereen weer uit de emoties en werd het gezellig en laat. Zo hoort dat ook, vind ik."

RKAVV blijft

Mike ten Kroode (84. Bas Meeuwissen); Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Jari de Jong, Riemer Bovet; Wassim Bachar (83. Sjors Verhagen), Robin Steffens, Rico de Boer; Oalid Faik, Remco Overdevest, Aldo Shehu. Matchwinner: Overdevest (2)!

Vooraf was duidelijk dat RKAVV moest winnen. Bij elk ander resultaat zou RKAVV direct degraderen. Bij nummer 5 in de Hoofdklasse B Nuenen werd het 0-2. De vroege voorsprong bleef penibel. De dit seizoen op linksback debuterende Riemer Bovet (ex-Wilhelmus) haalde de bal 2x van de eigen doellijn en was na een rush langs de zijlijn de aangever van 0-2. Dat Overdevest zou scoren bewees hij eigenlijk al met eerdere mogelijkheden. Van iedereen, incluis trainer Robin Knoester viel een loden last af. "Ik ben ontzettend blij dat het toch gelukt is. Remco heeft deze competitie 9 doelpunten gemaakt, maar deze geweldige prestatie is vooral het werk geweest van blijven geloven en van hard werken met elkaar. Vanaf januari is iedere week een finale gespeeld en dat heeft er fysiek en mentaal behoorlijk ingehakt. We trainen nog een aantal keer en dan sluiten we het bewogen seizoen af. Ik heb nog geen nieuwe uitdaging voor volgend seizoen, maar er komt vast nog wel iets langs. Wat ik in ieder geval ga missen is de samenwerking met de technische en begeleidende staf. Ik kijk daar met een heel fijn gevoel op terug."

Wilhelmus niet klaar

Justin van Look; Alsten Wartna (73. Remy Pannekoek), Adem Dogan, Mathijs Wartna, Ruben Gymphi; Tom Commers, Kevin v.d. Poel; Achmet Akbulut; Kevin Langeveld (60. Majid Darazzi), Jake Smart (80. Jip Bos), Dylan Groen. Matchwinner: Akbulut (2).

Tegen het al gedegradeerde Charlois werd het thuis 2-0. De winst was een goede opmaat naar de nacompetitie waarin degradatie naar de 3e klasse moet worden voorkomen, toch trainer Haico Herbert? "Nou nee, het is meer op een verplichte oefening uitgelopen. Het had minimaal 6-0 moeten worden; 5x paal, 2x lat. Maar goed winst was het belangrijkste." De 'van stal gehaalde' routinier Majid Darazi raakte in de slotminuut ernstig geblesseerd en werd naar het ziekenhuis afgevoerd met naar het zich liet aanzien een zware achillespeesblessure. Herbert: "Majid had ik er inderdaad ter voorbereiding op de nacompetitie bij gehaald, omdat ik nu wel wat ervaring in het veld kan gebruiken. Hij viel ook goed in. Hij scheurde net voor tijd zijn achillespees. Dit is echt enorm klote! Voor ons, maar uiteraard vooral voor Majid zelf." In de nacompetitie wacht nu eerst het tweeluik met PVC (Utrecht), de op Stolwijk na minst gepasseerde ploeg in en nummer 5 uit 3C. Bij winst volgt de finale over 2 wedstrijden tegen de winnaar van AGE/GGK (nr. 3 3D; Rotterdam) -PVCV (nr. 2 3C; Vleuten).

Stompwijk'92 verliest

Nico Bolleboom; Sem v.d. Salm, Bart v.d. Salm (35. Nick v.d. Bosch), Pim v.d. Arend, Donny v. Marwijk; Dennis v.d. Linden, Enrico Geus, Maurice Luchtigheid; Mitchell Jacobs (65. Martijn Droog), Rick Luiten (75. Jaco Sweere), Toby v. Marwijk. Doelpuntenmaker: T.v. Marwijk (0-1).

De laatste strohalm om nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse te bereiken werd bij ASC (3-1) verspeeld. Desondanks is trainer Erik van Manen niet enorm teleurgesteld. "Natuurlijk baalde ik wel even, maar 4 wedstrijden geleden hadden we niet verwacht zo dichtbij te komen. Omdat Toby al na 30 seconden scoorde, dacht ik wel even: waar eindigt dit? Maar als geheel genomen ben ik tevreden over mijn debuutseizoen bij deze prachtige en oergezellige dorpsclub. In de slotfase van de competitie lag de focus op het 2e dat zich in de reserve 1e klasse handhaafde, maar het 1e elftal sleepte ook op een ontspannen manier punten binnen. Dat is een mooi uitgangspunt voor komend seizoen." De ruime veertiger Nico Bolleboom keepte de slotwedstrijd. Van Manen: "De keeper van het 3e had liever thuis voor de buis zijn club Feyenoord kampioen zien worden, maar wilde ons graag helpen. Hij traint niet voor niets iedere dinsdagavond met ons mee. Een topvent!"

Spelers, RKAVV-voorzitter Frans v. Rossen (l.) en oud-clubvoorzitter Henry Steffens (r.) zijn blij met handhaving (foto: PR/Jonas Bloemen).
SEV-spits Jasper Koning scoorde 2x, maar SEV degradeerde toch (foto: PR SEV/Rik Driessen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant