Wesley Goeman (RKAVV) kopte zaterdag tegen en bij SC Feyenoord de 1-1 binnen uit een voorzet van Jubilee Djan (archieffoto: AW).
Wesley Goeman (RKAVV) kopte zaterdag tegen en bij SC Feyenoord de 1-1 binnen uit een voorzet van Jubilee Djan (archieffoto: AW).

Dubbel wedstrijdprogramma voor RKAVV in Paasweekend

Sport 563 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De 4e Divisionist RKAVV speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij SC Feyenoord. Wesley Goeman kopte de gelijkmaker nog voor rust binnen.

Trainer Peter Klomp vond dat zijn ploeg na rust had moeten winnen. “Overall speelden wij goed, met veel arbeid en strijd. Helaas was de beginfase dit keer ons probleem. Na de 1-0 kregen we de wedstrijd onder controle en creëerden we diverse kansen. Tot het eind bleef het een heerlijk voetbalgevecht. Al met al is 1-1 geen slecht resultaat. Het afwerken in de eindfase van een aanval moet zorgvuldiger. Dan hadden we zo’n wedstrijd, net als ASWH uit, wel gewonnen.” Komend (Paas)weekend heeft RKAVV een dubbel speelprogramma. “Binnen 48 uur spelen we eerst uit bij Smitshoek voor de competitie en 2e Paasdag thuis de beker kwartfinale tegen Spijkenisse. Dus weer 2 pittige wedstrijden! We moeten vol aan de bak. Een prijs hebben we al als we de bekerkwartfinale winnen.”

Forum Sport

De 1e klasser won zaterdag thuis met 3-0 van LFC door doelpunten van Sven Koppenol (2) en Jerone Goodett. Na rust werd niet meer gescoord. Tot volle tevredenheid van trainer Bas Steffens blijft Forum Sport meedoen om de prijzen. “We houden de boel lekker scherp in 1C. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein. Alles is nog mogelijk, dus ons rijk rekenen doen we niet. Het is aan onszelf om de voorsprong zolang mogelijk vol te houden!” Linksback Jesse de Graaf was geblesseerd. “Daarom speelde JO23-linksback Diego Lopes Brito, maar die viel óók geblesseerd uit. Tweede elftalspeler Tobias Mokveld viel weer voor hem in.” De zoon van voormalig Wilhelmus-keeper en huidig RKDEO-keeperstrainer Marijn Mokveld doorliep de Forum Sport-jeugd volledig en debuteerde zaterdag. Steffens: “Hij deed dat zeker naar behoren. Jano Vanderbos viel ook nog in. Hij kwam dit seizoen van ASWH en speelde al veel.” In de beker kwartfinale speelt Forum Sport zaterdag tegen tweedeklasser RCL. “En het gaat ergens om! Winnen betekent niet alleen een plaats in de halve finale maar óók plaatsing voor het prof KNVB bekertoernooi 2024-2025; een historisch moment in het clubbestaan van Forum Sport.”

Wilhelmus

De 3e klasser won zaterdag bij DSVP met 0-1 door een doelpunt van Josh Smart voor rust. “We begonnen met wind mee en waren het meest in balbezit”, zegt trainer Poiet Gelauf jr. “Tot de 0-1 kregen we geen grote kansen. Na rust speelde DSVP met de lange pass naar voren, maar daar gingen we goed mee om. Mijn centrale verdediger Sergio Veugelers speelde ijzersterk. Hij leidde de boel achterin heel goed.” Koploper Graaf Willem II VAC speelde gelijk. Op de ranglijst kwam Wilhelmus daardoor op gelijke hoogte. Gelauf: “Dat hebben we wel even in de kleedkamer in Pijnacker gevierd. We gaan een mooi slot van de competitie tegemoet. De sfeer is goed. We gaan vol voor het kampioenschap.” Op de ranglijst hebben de koplopers 7 punten voorsprong op nummer 3 Schipluiden. Graaf Willem bestaat voor een groot gedeelte uit spelers met een voetbalverleden in Leidschendam-Voorburg. Doelman Milco Vermeer, Brian de Jong, Hugo van Diepenbeek, Laurens Bentvelzen, Tim Jellema, Sam Jellema, Leo Dijkhuizen en Jaap van Vliet speelden voor Forum Sport, Jacky Adam voor Wilhelmus en Rico de Boer voor RKAVV). Hoofdtrainer Jan de Jong jr. was hoofd jeugdopleidingen en assistent-trainer bij RKAVV. Op de voorlaatste speeldag van de competitie 2023-2024 spelen beide clubs nog tegen elkaar. 

Stompwijk’92

De 4e Klasser verloor in Hoogmade met 2-1 nummer laatst MMO. Nick Ammerlaan scoorde nog wel de gelijkmaker, maar MMO sloot zichzelf na de 2-1 hermetisch. “We zijn helaas terug bij af. De bonuspunten na de winst op koploper Teylingen vorige week kunnen we niet meer cashen. We hebben verloren op inzet en mentaliteit, terwijl wij zichtbaar de betere spelers in huis hebben. We lieten het echt liggen op de wil om te winnen. En na een hele mooie wedstrijdenreeks is dat teleurstellend. Gelukkig komen er nog zeven wedstrijden. Jantje huilt Jantje lacht. Zo kan je het het beste omschrijven denk ik.” Eén Stompwijker was blij; MMO-trainer Yorick Boon. “Helaas won de directe concurrent ook, dus schoten we weinig met winnen op. Toch ben ik heel tevreden. Wij zijn al langere tijd van mening dat we punten moesten gaan pakken. Alleen zat het ons vaak niet mee. Daarom staan wij op de plek waar we staan. Maar om de eerste overwinning tegen Stompwijk’92 te pakken is wel lekker. Dat kwam uit een hele goeie wedstrijdenreeks. Maar als team hebben we met z’n allen keihard geknokt en terecht gewonnen. Zeker omdat ik ‘s avonds ook nog een feestje in Stompwijk had.” Lorenzo Korte (ex-Stompwijk’92) vierde zijn rentree. Boon: “Hij was lange tijd geblesseerd en maakte weer wat speelminuten. Dat was ook wel een beetje zijn doel de laatste weken. Ik ga 2024-2025 gewoon door bij MMO.”

SEV

De 4e Klasser speelde zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen 4D-koploper FC Zoetermeer door doelpunten van Tommy van den Berg (1-0) en 3e elftalspeler Jerry Speelberg. “De 2-2 voelde als winst”, zegt trainer Arjan Kortleven. “Mijn team acteerde geweldig als collectief, Mitchel Kessels keepte fabelachtig, wat goed voor hem en voor de ploeg is, en Rachid Haynes was erg belangrijk met 2 assists.” Opmerkelijk was het meespelen van Jerry Speelberg. Kortleven: “Door personele problemen, veel zieken, zou Jerry eigenlijk in het 2e meespelen, maar hun wedstrijd werd op het laatste moment naar een andere datum verplaatst. Ik wilde hem er toch graag bij hebben en liet hem bij 1-2 invallen. Na zijn doelpunt verzwikte hij zijn enkel en moest ik hem weer wisselen.” Speelberg debuteerde destijds in 2009 als eerstejaars JO19-speler in SEV 1 tegen en bij Lugdunum, promoveerde met SEV op 9 juni 2012 naar de 2e Klasse, waaruit een jaar later weer gedegradeerd werd. Op 14 november 2015 scheurde hij de kruisbanden in zijn rechterknie af.

“Dat was de eerste keer dat dat gebeurde. Vlak voor mijn eigenlijke rentree eind 2016 scheurde ik mijn meniscus op de training. Medio 2017 speelde ik voor het eerst weer een hele wedstrijd en scheurde ik na 8 minuten weer mijn kruisbanden af. Daarna heb ik anderhalf jaar niets gedaan, maar begon het voetballen wel weer een beetje te kriebelen. Ik besloot om af en toe weer eens een balletje in het 3e mee te trappen. Met de spelers waar ik vroeger in de jeugd mee begon en met sommigen nog selectievoetbal had gespeeld. Tot nu toe ging dat eigenlijk heel goed. Ik had geen last meer van de knie, alleen wel af en toe wat kleinere blessures, niets bijzonders. Ik ben al lang blij dat het zaterdag niet de knie was. Dat kwartiertje ging het eigenlijk best aardig. De goal? Ik onderschepte de bal, opende op Michael Bolleboom, die Rachid Haynes inspeelde. Ik kreeg de bal na zijn actie op zo’n beetje de penaltystip teruggelegd en rondde mooi af. En hoe het nu met de enkel gaat? In een band zit een klein scheurtje.”

RKAVV Vrouwen

De 2e Klasser verloor zaterdag thuis met 2-6 van nummer 2 in 2B ARC door doelpunten van Romy van der Helm (1-1) en Kim Smulders (2-4). “Op de momenten dat we met een aansluitingstreffer in de wedstrijd terugkwamen gaven wij vervolgens weer heel makkelijk een goal weg”, zegt trainer Arjan Kortleven, die in de rust keeper Sterre van der Zalm en zijn aanvalsduo Van der Helm & (Zoëy) Van der Hulst moest wisselen. 

“Ze konden niet verder door blessures. Het was lang geleden dat ik met mijn staf moest puzzelen hoe we met wie waar zouden gaan spelen. Emily Berry, die na haar polsblessure slechts 1 keeperstraining achter de rug had, verving Sterre. Het vrije Paasweekend komt ons goed uit. Even herstellen en ons opmaken voor de finalerace op de ranglijst. Plek 7 is het minimale doel. Met onze jonge spelersgroep zijn we dan veilig in 2B.”

Voetbalprogramma

Bekervoetbal
Zaterdag 30 maart
Smitshoek-RKAVV, 14:30 uur, Smitshoekse Baan, Barendrecht.
Forum Sport-RCL, 14:30 uur.
SSS 2-Forum Sport (vrouwen), 14:30 uur, Jaap Kosterstraat, Klaaswaal.

Competitievoetbal
Maandag 1 april
RKAVV-Spijkenisse, 15:30 uur.

Met 2 goals & 1 assist was Sven Koppenol (Forum Sport) zaterdag belangrijk; 2024-2025 speelt hij 3e Divisie bij FC Rijnvogels (archieffoto: AW).
Jerry Speelberg (SEV) scheurt op 14 november 2015 zijn rechter kniekruisbanden; zaterdag scoorde hij (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant