Onder toeziend oog van trainer Erik van Manen en de reservebank duelleert Rick Doelman (rechts) van Stompwijk '92 hier met zijn directe tegenstander (foto: AW).
Onder toeziend oog van trainer Erik van Manen en de reservebank duelleert Rick Doelman (rechts) van Stompwijk '92 hier met zijn directe tegenstander (foto: AW).

Stompwijk'92 en Wilhelmus verliezen oefenduels

Sport 603 keer gelezen

Forum Sport

De Voorburgse eersteklasser was het weekend op trainingskamp in Vianen. Zaterdag werd geoefend tegen en bij collega eersteklasser uit een andere poule LRC Leerdam. Door doelpunten van Matthijs Seilberger, Jurdany Koster en Mike de Graaf was de eindstand 0-3. Trainer Bas Steffens was een tevreden man. "De groep was heel gretig en fel. We speelden met veel druk vooruit om de tegenstander geen ruimte te geven." Het korte samenzijn in Vianen was hem sowieso bevallen. "Zaterdagochtend hebben we op de club ontbeten. Daarna zijn we met de teams in bespreking gegaan ook over onze doelstellingen in de 2e seizoenshelft. Na de wedstrijd in Leerdam hebben we in ons hotel gezellig gegeten en zijn we 's avonds met z'n allen gaan stappen. Zondagochtend na het ontbijt zijn we weer tevreden naar huis gegaan." De eerste speelminuten van de lang geblesseerd geweest zijnde Leo Dijkhuizen tegen LRC Leerdam waren hoopgevend. Tot nu toe speelde Forum Sport met een 'valse' spits. De eerste seizoenshelft vulde de van origine aanvallende middenvelder Joshua Steenvoorden de centrale spitspositie op zijn manier in. Dijkhuizen is een 'echte' spits. Zijn rentree geeft Steffens de mogelijkheid om daar waar nodig de speelwijze aan te passen. Hij waakt echter voor ongebreideld optimisme. "We gaan Leo eerst rustig 'optrainen' en waar dan ook in zijn belang minuten laten maken. Als hij die stap ook stabiel is doorgekomen, zien we wel verder. Extra concurrentie is altijd goed. Daar wordt iedereen beter van." Zaterdag oefent Forum Sport thuis (14:30 uur) tegen tweedeklasser UVS, waarna op 28 januari de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Westlandia.

Opstelling Forum Sport:
Daniël Nolet; Matthijs de Jong (46. Djanomi Traxel), Jeroen Beute, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Abdelhak Bojaada (46. Hugo van Diepenbeek) ; Matthijs Seilberger (46. Joshua Steenvoorden); Brian de Jong (46. Jean Pierre Nocento), Jurdany Koster (65. Leo Dijkhuizen), Robin Diets.

SEV

De Leidschendamse derdeklasser speelde zaterdag thuis tegen vierdeklasser Quintus. Bij de Westlandse tegenstander staat SEV's voormalig 2e elftaltrainer Niels Drabbe aan het roer, nadat hij tussendoor nog 2e elftaltrainer bij Forum Sport was. SEV won de oefenwedstrijd met 4-0 door doelpunten van Jasper Koning (2), Frank Raaijmakers en Randy de Witt. Trainer Denis Luhulima was blij met de oefenpot. "Na twee weken trainen en een zeer geslaagd trainingskamp in Herpen konden we eindelijk weer de wei in voor een wedstrijd. We hebben veel kansen gecreëerd en bij vlagen leuk gevoetbald." De in de zomer van RKAVV overgekomen Marco van Gils speelde zijn eerste wedstrijd nadat hij in de voorbereiding op dit seizoen geblesseerd was geraakt. Luhulima krijgt hierdoor meer mogelijkheden om te kiezen. "Marco heeft prima gespeeld. Ook de 19-jarige Niels van Houwelingen maakte zijn debuut. Al met al was dit een lekker begin van de 2e seizoenshelft." Deze week speelt SEV nog midweeks de stadsderby uit tegen zondag derdeklasser Stompwijk'92. De laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de competitie is zaterdag uit tegen de koploper in de zaterdag 3e klasse A Lugdunum. SEV staat op de laatste plaats in de zaterdag 3e klasse B. De ploeg zal er alles aan moeten doen om rechtstreekse of indirecte degradatie te ontlopen.

Opstelling SEV:
Björn Henrichs; Roland Groeneweg (65. Niels van Houwelingen), Tim Orta, Wessel van Huizen, Marco v Gils; Robin Schoew (60. Roel Verhagen), Björn van Haarlem (80. Robert Udilwa), Nick Rapmund (70. Michiel van der Zwan); Valentijn Ebbers, Jasper Koning, Frank Raaijmakers (55. Randy de Witt).

RKAVV

De Leidschendamse hoofdklasser had zondag de competitie moeten hervatten met een uitwedstrijd bij Chevremont in het verre Limburg, maar wist zaterdag al dat deze wedstrijd wegens een dikke sneeuwlaag op de velden van sportpark Kaffeberg in Kerkrade niet doorging. 'Wedstrijdmakelaar' Hans Slootmaker, die ook oefenwedstrijden voor Forum Sport's eerste elftal regelt, vond in 3e divisionist en hekkensluiter Magreb'90 uit Utrecht, waarvan de competitiewedstrijd bij Jong FC Den Bosch was afgelast, een alternatieve oefenpartner. Trainer Robin Knoester: "Helaas kon die schaduwwedstrijd ook niet doorgaan. Midweeks spelen we nog tegen SVC'08, voordat we zondag thuis tegen middenmoter DESO/Van der Horst na een valse start de competitie hervatten." Omdat DOSKO (Bergen op Zoom) zondag in Den Haag met 0-1 van Quick won, staat RKAVV nu onderaan de zondag hoofdklasse B.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van vorige week donderdag nam voorzitter Henry Steffens, die deze functie 7 jaar bekleedde, afscheid. Penningmeester Frans van Rossen, die deze functie ook 7 jaar bekleedde, werd zoals verwacht gekozen tot nieuwe voorzitter. Kandidaat-penningmeester Jos Derksen werd definitief in deze functie gekozen. Naast Steffens nam ook algemeen bestuurslid Lorenz Mooij na 6 jaar afscheid. Hij werd bekroond als Lid van Verdienste van RKAVV.

Wilhelmus

De Voorburgse zondag tweedeklasser was het weekend op trainingskamp in Barcelona. Onder overdag heerlijke omstandigheden (15°C) werd op het stadsstrand getraind en werd er ook nog een oefenwedstrijd tegen zaterdag derdeklasser Berkel (2e in 3C) gevoetbald. Voor trainer Haico Herbert en zijn ploeg werd de wedstrijd een klein dieptepunt. De nummer 5 uit 2C verloor met 4-2. "De wedstrijd was eigenlijk niet iets om over naar huis te schrijven. Iedereen kreeg speeltijd. Van enige lijn kon geen sprake zijn. Het belangrijkste is dat we een wedstrijd hebben kunnen voetballen. Verder was de reis geslaagd. De onderlinge sfeer was en is uitstekend. Hoogtepunt was dat we FC Barcelona in de Primera Division met 5-0 hebben zien winnen van Las Palmas. Dat was echt top!" Achmet Akbulut (1e elftal) en Mehmet Tünc (2e elftal) ontbraken op het trainingskamp. De neven hebben eigen Turkse broodjeszaken in respectievelijk Den Haag-Loosduinen en Honselersdijk en konden zich niet vrijmaken om mee te gaan. Herbert was al met al gematigd tevreden over het trainingskamp. "Laten we het erop houden dat 't vooral gezellig was. Deze week trainen we weer gewoon in de kou, want zondag wacht de nummer 9 in 2C Antibarbari." De Rotterdamse studentenvoetbalclub komt dan om 14:00 uur op bezoek op sportpark Westvliet.

Stompwijk'92

De Stompwijkse derdeklasser oefende zondag thuis tegen vierdeklasser RKDES uit Kudelstaart. De op een gedeelde 2e plaats staande gasten wonnen met 1-2 van de nummer 9 uit 3A. Voor Stompwijk'92 scoorde Martijn Droog de 1-2. Trainer Erik van Manen was niet tevreden met het resultaat, maar zag zijn ploeg bij vlagen goed spelen en kansen creëren. "We speelden beide helften met een bijna compleet ander elftal. Alleen Pim van de Arend speelde 90 minuten. Het belangrijkste is dat iedereen weer aan wedstrijdritme kwam. Gezien de opgelegde kansen hadden we meer kunnen scoren." Bij Stompwijk'92 ontbraken nog om uiteenlopende redenen keeper Jason van der Voort, Donny van Marwijk, Maurice Luchtigheid, Martijn Plugge, Rob de Jong, Sem en Leroy van der Salm. Van Manen heeft nog niet bijgetekend. "Het contract staat nog steeds op het punt van verlengen. Er moeten nog een paar plooitjes worden glad gestreken." Dat er officieel nog geen overeenstemming is heeft te maken met ambities. Van Manen: "Ik heb zelf in de hoofdklasse in het oosten van het land gevoetbald en wil dat niveau als trainer op termijn ook zien te bereiken. Het voetbalbestuur heeft zich afgevraagd hoe het toch komt dat de club niet naar een hogere klasse is meegegroeid sinds de invoering van de 2e en 3e divisie. Met alle respect voor de clubcultuur mis ik het absolute commitment van de spelers om er altijd op de training en op zondag in de wedstrijd volledig voor te gaan. Iedereen is van goede wil. Laat daar geen misverstand over zijn. De gesprekken verlopen zeer positief."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant