Onthulling van de nieuwe naam Dorpspunt op het Kulturhus (foto's: Michel Groen).
Onthulling van de nieuwe naam Dorpspunt op het Kulturhus (foto's: Michel Groen). Michel Groen

Dorpspunt nieuwe middelpunt van Stompwijk

Actueel 2.029 keer gelezen

Stompwijk - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar een lange periode van praten en doen is afgesloten in Stompwijk. Daarmee is ook gekozen voor een andere naam van het Kulturhus die niet samenhangt met alle problemen die er in het verleden zijn geweest. De nieuwe naam voor het nieuwe middelpunt van de Stompwijkse gemeenschap is Dorpspunt.

De feestelijke opening en onthulling van de nieuw naam vonden vrijdagmiddag 11 oktober plaats door wethouder Astrid van Eekelen en initiatiefnemer Koos van Wissen, samen met enkele kinderen en een ouder. Er was een leuk programma in elkaar gezet, waarbij de inbreng vooral van Stompwijkse bodem was.

Stichting Kinderopvang Zoeterwoude, dat tevens haar 30-jarig bestaan vierde en gehuisvest is in het nieuwe pand ging met alle kinderen cupcakes maken, schminken en geven dansworkshops en een demonstratie. Voor iedereen was er een lekker ijsje en drankje.

Vervolgens werd iedereen uitgenodigd naar buiten te komen voor de onthulling van de nieuwe naam. Initiator/stimulator voor het Kulturhus Koos van Wissen en wethouder Astrid van Eekelen hielden toespraken over wat allemaal vooraf ging aan de totstandkoming van het nieuwe complex, maar keken vooral ook vooruit. Wat volgde was een feestelijke opening met confetti en een gezamenlijke onthulling door het tweetal en enkele kinderen van de naam waarmee het gebouw voortaan door het leven gaat: Dorpspunt

Blue Monday trapte tijdens een huiskamerconcert met Ierse muziek af in de lerarenkamer en overal begonnen gebruikers met hun activiteiten. Zo waren er de Bridge Club, Creatief met Elly de Waal, de Hobbyclub, De Schilderclub en de naaicursus-groep die lieten zien waar zij zich allemaal mee bezighielden. The Base vertelde in hun nieuwe jeugdhonk graag waarom het allemaal zo lang geduurd heeft. Gelukkig gaan ze nu snel beginnen.

2500e Dorpsketting
Ook het dorpsblad De Dorpsketting gaf, in het kader van de 2500e (!) uitgave acte de presence met een tentoonstelling in de grote zaal over het weekblad door de jaren heen met foto's en oude en speciale uitgaven. Ook de Dorpsketting wordt in het nieuwe pand gemaakt.

Verder liet de groep Ouderen in Beweging zien hoe zij wekelijks de armen en de benen losgooien onder leiding van Maria van Santen. De Bingoclub organiseerde een heuse mini-bingo met een mooie prijs.

Maar er was vooral ook volop muziek. Bijvoorbeeld door jazzpianist Huub Walter en Zangeres Tilde van Haaster als het duo Til in Tune. Ook Fanfare Juliana mocht, als een van de langste gebruikers van het dorpshuis en 'medebewoner' van het Dorpspunt niet ontbreken. Zij speelden in ietwat gestripte vorm als De Pintengluurders enkele vrolijke nummers.

Een andere act was het zang- en gitaarduo Madame Cannibale dat een originele set speelde met mooie liedjes waarvan sommige wel heel bekend in de oren klonken.

De Stompwijkse zangeres Marian Pijnacker (ooit bekend van de popgroep Tower) liet haar leerlingen Maroeska van Marwijk en Patricia van Santen van haar zangschool The Voice een paar prachtige solo's zingen en bracht vervolgens op een weergaloze wijze nog eventjes het nummer 'Hallelujah' ten gehore.
De Zoetermeerse formatie Coco Cherry sloot af met lekkere meezingers waarbij de voetjes van de vloer gingen. Met als toepasselijk slotnummer 'Don't worry, everything is gonna be allright'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant