De studenten 'knutselen' aan hun solarboot (foto: pr).
De studenten 'knutselen' aan hun solarboot (foto: pr).

Ruben van Es bouwt mee aan zonneboot

Actueel 287 keer gelezen

Voorburg - Een groep studenten van de Technische Universiteit Delft ontwerpt, bouwt en test in de komende 12 maanden een nieuwe zonneboot. Het Solar Boat Team brengt tien jaar ervaring met draagvleugels samen in een nieuwe boot.

Hiermee is het team van plan komende zomer de Solar Spot One race competitie, het grootste wereldkampioenschap voor zonneboten in Europa, te winnen en zo wereldkampioen op alle wateren te worden.

De uit Voorburg afkomstige Ruben van Es maakt samen met 20 Delftse studenten onderdeel uit van het pioniersteam. Ruben is na zijn tijd op middelbare school Gymnasium Haganum begonnen aan de bachelor Industrieel Ontwerpen in Delft. Dit jaar versterkt hij het nieuwe team als Exposure Manager. Wat inhoudt dat hij eindverantwoordelijk is voor alle evenementen, geschreven teksten en het beeldmateriaal dat gepubliceerd wordt. De student laat zien hoe belangrijk het is om efficiënt met energie om te gaan.

In juli is het TU Delft Solar Boat Team wereldkampioen geworden op de Middellandse Zee in Monaco. Ze zijn daarmee het eerste Nederlandse team dat met een zonneboot op open zee heeft geracet. Tijdens de wedstrijd hebben ze niet alleen andere zonneboten verslagen, maar ook elektrische speedboten.
Dit jaar gaan de studenten een nieuwe uitdaging aan in de Solar Sport One competitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant