Uitgebrande auto in Voorburg gelinkt aan moord op advocaat Derk Wiersum
Logo hetkrantje-online.nl
De uitgebrande Renault Megane (foto: politie).
De uitgebrande Renault Megane (foto: politie).

Uitgebrande auto in Voorburg gelinkt aan moord op advocaat Derk Wiersum

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een personenauto - merk Renault, type Mégane - die mogelijk is gebruikt bij de voorbereiding van de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam, is een week later in Voorburg in brand gestoken.

Dat heeft de politie in ‘Opsporing Verzocht’ gemeld. De wagen is waarschijnlijk enige tijd gebruikt om het huis van Wiersum in de periode voor de liquidatie in de gaten te houden. Het voertuig is dinsdag 24 september aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg, nabij het gesloopte CBS-gebouw, uitgebrand aangetroffen. De auto was in de nacht van 24 op 25 juni 2019 gestolen vanaf de Havelterschans in Nieuwegein. Tussen 23 en 30 augustus werd de auto enkele keren gespot in Amsterdam Buitenveldert, zowel op de Nieuw Herlaer als op de Keverberg, vlakbij de woning van het slachtoffer. 

De politie gaat ervan uit dat het om een van de drie voertuigen gaat die is gebruikt bij voorverkenningen. De recherche is daarom dringend op zoek naar mensen die weten wie de Renault Mégane tussen eind juni en eind september heeft gebruikt. De andere voertuigen betroffen een witte Opel Combo en een grijze Volkswagen Transporter.

Derk Wiersum werd op woensdag 18 september doodgeschoten voor zijn huis in Amsterdam. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi, die verdacht wordt van meerdere liquidaties. Wiersum werd vermoedelijk al een tijdje in de gaten gehouden voor hij werd vermoord. 

Als u meer informatie heeft kunt u dat melden via 0800 - 6070, 0800 - 7000 (anoniem) of 079 - 3458999.

Meer berichten