Logo hetkrantje-online.nl
Op de vestiging op de Populierendreef in Voorburg blijft plek voor mensen die zonder prikkels moeten werken (archieffoto).
Op de vestiging op de Populierendreef in Voorburg blijft plek voor mensen die zonder prikkels moeten werken (archieffoto).

DSW stopt maar Werkbedrijf blijft

  •   589 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - DSW stopt als gemeenschappelijk bedrijf van Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Wethouder Werk en Inkomen Nadine Stemerdink: “De organisatie verandert, maar het belangrijkste is dat we ervoor zorgen dat mensen met een beperking niet alleen vandaag en morgen kunnen meedoen doen met de samenleving, maar ook overmorgen en de dag erna.”

In plaats van de DSW komt er een Werkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Leidschendam-Voorburg aan het werk gaan. Wethouder Stemerdink: “Deze mensen hebben recht op een plekje in de samenleving. Daar hebben wij allemaal een verantwoordelijkheid in. Op de vestiging op de Populierendreef in Voorburg blijft plek voor mensen die zonder prikkels moeten werken. Contracten met bedrijven lopen door bij het Werkbedrijf zodat we de doelgroep zekerheid kunnen bieden en er voor hen zo min mogelijk verandert.”

Start Werkbedrijf Zoetermeer
In het nieuwe Werkbedrijf kunnen we de begeleiding en ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inrichten op de manier die lokaal het beste past. De werkplekken voor de mensen met een SW regeling of indicatie beschut werk blijven. Er is ruimte voor meer plekken nieuw beschut werk en er worden re-integratiewerkplekken aangeboden.

Besluitvorming en oprichting
De gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk geven voor het eind van het jaar hun zienswijzen op de plannen. De gemeenteraad in Zoetermeer besluit in januari over de oprichting van het nieuwe Werkbedrijf. Voor de zomer van 2020 moeten de drie gemeenteraden definitief instemmen met de opheffing van de gemeenschappelijke regeling. Planning is dat DSW vanaf 1 januari 2021 overgaat naar het nieuwe Werkbedrijf.

Meer berichten