[WIE IS...?]Nicole Leclercq schrijft paranormal romance boeken | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Nicole Leclercq bij de minibieb in Essesteijn met de door haar geschreven trilogie.
Nicole Leclercq bij de minibieb in Essesteijn met de door haar geschreven trilogie.
WIE IS...?

Nicole Leclercq schrijft paranormal romance boeken

  •   128 keer gelezen   Actueel

Voorburg - In Essesteijn kent men Nicole Leclercq (41) wellicht als ‘het kattenvrouwtje’ omdat zij (als vrijwilligster van Kattenzorg) katten bij mensen in de buurt verzorgt, naast haar eigen twee katten Buffy en Garfield. Ook maakt zij deel uit van het Buurtpreventieteam. In het dagelijks leven is zij communicatieadviseur in de energiesector.

Wat heel veel mensen echter niet zullen weten is dat zij ook boeken schrijft. En dan niet in het Nederlands maar in het Engels. Nicole is namelijk een echt talenmens. Ze spreekt maar liefst zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Noors. “Nou ja, eigenlijk vijfenhalf, want Noors kan ik alleen lezen”, vult zij aan. “Ik ben geboren in Arnhem, heb van mijn 11e tot mijn 18e in Frankrijk gewoond, toen 13 jaar aan de Rodelaan in Voorburg, vervolgens 3 jaar in Noorwegen en nu weer in Voorburg.”

Dat Nicole een echte boekenverslinder is, kun je wel zien aan de boekenwand in haar woonkamer. Weinig Nederlandse boeken overigens. Doordat zij zo van lezen houdt, ontstond ook de drang om zelf eens iets te gaan schrijven. Ze volgde enkele schrijfworkshops en begon aan veel verhalen, die zij echter nooit afmaakte. Door de tips die zij op een schrijfvakantie in Turkije kreeg, lukte het haar uiteindelijk toch om een boek af te ronden. Zij kreeg het advies om gelijk een trilogie te schrijven. En ook dat is haar gelukt. Een paar weken geleden kwam het derde deel van haar trilogie uit. En ze schreef een kort verhaal, dat zich afspeelt in de periode voor het eerste boek, een prequel.

Zij koos voor het genre paranormal romance, of ook wel urban fantasy. “Dat zijn romans met bovennatuurlijke elementen, met spanning, maar ook romantiek. Ik ben altijd al gek geweest op vampiers en weerwolven ”, vertelt Nicole. Dat zij uitsluitend in het Engels schrijft is mede omdat men het genre in Nederland nog niet zo heel lang kent, terwijl het in Amerika echt heel groot is. “Veel Nederlanders zijn er denk ik een beetje te nuchter voor.”

De hoofdpersoon in haar boekenreeks is Erin Holland. Zij heeft als kind ternauwernood het offerritueel van haar vader, een voodoopriester, overleefd. Hierdoor verkreeg Erin de krachten en de geesten van degenen die wel gedood werden. In de prequel ‘Touched by Fear’ zit ze opgesloten in een psychiatrische kliniek. Zij hunkert naar de medicijnen die de stemmen in haar hoofd onderdrukken, maar door de drugs is zij machteloos wanneer een gestoorde arts een experiment begint om haar duistere krachten te stelen.

'Touched by Madness' is het verslavende eerste boek in de serie. Als je van sterke heldinnen en sexy, gewetenloze vampiers houdt, dan zul je het spannende verhaal geweldig vinden.

Als Erin in het tweede boek ‘Touched by Darkness’ wordt gebeten door een weerwolf, probeert ze dit angstvallig te verbergen. Want als de weerwolven ontdekken dat zij vrij rondloopt, zal ze gedwongen worden om in hun vrouwonvriendelijke roedel te leven. Lukt het Erin om haar vrijheid te behouden?

In het laatste boek ‘Touched by Evil’ wordt Erin gechanteerd om de man op te sporen die haar als kind bijna heeft vermoord, haar vader. Als ze hem vindt, blijkt ze meer vijanden te hebben en wordt ze samen met hem opgesloten in een cel. Haar enige hoop op ontsnapping is samenwerken met haar bloeddorstige bloedverwant. Zolang hij er niet voor kiest om af te maken waar hij aan is begonnen...De prequel krijg je gratis als je je inschrijft via de nieuwsbrief van Nicole (www.nicoleleclercq.com) “Het eerste boek is wel ruim 4000 keer gedownload”, laat Nicole trots weten. “Over het algemeen zijn de mensen positief, al heb ik nog niet heel veel recensies of reviews gehad.”

Nicole heeft ook in de minibieb in de Tulpentuin ‘Touched by Madness’ geplaatst. “Ik ben benieuwd of iemand in de wijk het zal lezen,” meldt zij tot slot.

Nicoles boeken zijn via Amazon en bol.com te bestellen. Kijk ook op haar site www.nicoleleclercq.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>