Logo hetkrantje-online.nl
(Foto's: Juriaan Brobbel)
(Foto's: Juriaan Brobbel)

College op werkbezoek bij project Rotterdamsebaan

  •   155 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het college van Burgemeester en Wethouders  was dinsdag 26 november samen met de colleges van Den Haag en Rijswijk op werkbezoek bij het project Rotterdamsebaan. De colleges zijn bijgepraat over de bouwwerkzaamheden, bezochten het bouwterrein, de tunnel en het dienstgebouw. 

Wethouder Astrid van Eekelen van verkeer: “Ik ben blij om te zien dat het project voorspoedig verloopt. De tunnelbuizen worden nu geschikt gemaakt voor verkeer. Rondom de Laan van Hoornwijck en in de Binckhorst wordt het gebied opnieuw ingericht en knapt het zienderogen op. Het Molenvlietpark wordt straks ook voor onze inwoners rondom dat gebied leuk om te wandelen.”

Bereikbaar
Leidschendam-Voorburg is een gunstig gelegen, goed bereikbare gemeente. Om ook in de toekomst goed bereikbaar te blijven, zet de gemeente zich samen met rijk en regio in voor een goede infrastructuur en mobiliteit. De aanleg van de Rotterdamsebaan levert hieraan een belangrijke bijdrage. Wethouder Van Eekelen: “Er is een goede samenwerking met ons om werkzaamheden die van invloed zijn voor onze inwoners van tevoren goed te communiceren. Zo zijn de werkzaamheden aan de kruising Mercuriusweg-Binckhorstlaan soepel verlopen.”

Verbetering mobiliteit
Zodra het verkeer naar de Binckhorst via de Rotterdamsebaan kan rijden en niet meer via Voorburg hoeft te rijden, stroomt het verkeer hier beter door en is er minder overlast. Ook de verbetering van de fietsroutes zal ervoor zorgen dat inwoners van Leidschendam-Voorburg sneller de fiets zullen pakken. Wethouder van Eekelen: “We kijken uit naar de opening van de tunnel volgend jaar.”

Meer berichten