Logo hetkrantje-online.nl
Archieffoto.
Archieffoto.

Gemeenteraad beslist over lot bibliotheeklocaties

  •   338 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg Het college van burgemeester en wethouders legt de gemeenteraad drie mogelijke scenario’s voor om de bibliotheek toekomstbestendig te maken. Deze variëren van het handhaven van bestaande locaties tot een nieuwe invulling van het bibliotheekwerk dichtbij de mensen in de wijken.

De. bibliotheek op het Fluitpolderplein hangt sluiting boven het hoofd, er komt een vestiging op het Damplein en de bibliotheek aan het Koningin Julianalaan in Voorburg wordt de hoofdvestiging. Dat is het idee van het college vervat in een raadsvoorstel.

“Een toekomstbestendige bibliotheek, daar kiest het college voor”, aldus wethouder cultuur Astrid van Eekelen. “De bibliotheek heeft een belangrijke multiculturele en maatschappelijke functie in Leidschendam-Voorburg. Nieuwe ontwikkelingen bieden kansen voor de toekomst: we gaan van uitleenhuis naar ontmoetings- en belevingsplek. Inwoners lenen er boeken, maar er gebeurt steeds meer: mensen ontmoeten elkaar, volgen workshops, doen activiteiten en zoeken informatie op internet. We kijken welk scenario de beste kansen biedt voor de toekomst. Met activiteiten die passen bij de wensen van de mensen uit de wijk.“

In 2017 is onderzocht wat de Participatieraad, bestaande en nieuwe gebruikers verwachten van en komen halen in de bibliotheek. Ook zijn er gesprekken gevoerd met bezoekers. De uitkomsten zijn gebruikt om de voor- en nadelen van de verschillende scenario’s te bepalen.

Nog voordat de raad kiest voor een scenario, is er een bijeenkomst voor inwoners, organisaties en samenwerkingspartners om mee te denken over de verdere invulling van de bieb in Leidschendam-Voorburg.

Meer berichten