Logo hetkrantje-online.nl
De pakjes liggen klaar in de bibliotheek (Foto: Inge Koot)
De pakjes liggen klaar in de bibliotheek (Foto: Inge Koot)

Sint is er voor iedereen

  •   246 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid. Dit is helaas niet voor alle kinderen in Leidschendam-Voorburg het geval. Stichting Sintvoorieder1 heeft als doel zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien een sinterklaascadeau te geven. De pakjes voor deze kinderen staan klaar voor de kinderen in de bibliotheek Leidschendam en Voorburg.

Dit jaar werden circa 500 kinderen, van 0 tot en met 12 jaar blij gemaakt met Sinterklaascadeautjes. Voor elk kind is een pakket gemaakt, passend bij de leeftijd. In de pakketten zitten een aantal cadeautjes zoals een voetbal, een spelletje of een boek. De gezinnen kregen de pakketten op donderdag 5 december uitgereikt. Wethouder Nadine Stemerdink (Werk & Inkomen) hielp een handje mee: “Geweldig dat ook deze gezinnen nu gezellig Sinterklaas kunnen vieren. Dankzij de inzet van velen zijn er op pakjesavond weer veel kinderen met een glimlach op hun gezicht”.

Sintvoorieder1 draait volledig op vrijwilligers. Iedereen binnen de Stichting - vrijwilligers, projectleiders en bestuur - doet het vanuit zijn of haar hart. Ieder jaar zorgen zij ervoor dat de cadeautjes voor de kinderen worden gesorteerd en ingepakt. Dit gebeurt op verschillende inzamel- en inpakdagen of avonden. 

De gezinnen zijn per brief geïnformeerd over de actie en konden zich hiervoor online inschrijven. Stichting Sintvoorieder1, vrijwilligster van het eerste uur Desiree van der Eijnden, Fenomeen Bovenveen en de gemeente hebben de handen uit de mouwen gestoken om de sinterklaasactie voor elkaar te krijgen. 

Mogelijkheden voor inwoners met een kleine beurs
De gemeente heeft verschillende regelingen om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat zij mee kunnen doen in de samenleving. Het gaat bijvoorbeeld om de schoolspullenpas, een tegemoetkoming in de kosten voor schoolreisjes of voor de aanschaf van een computer. Meer informatie over de regelingen en het aanvragen hiervan vindt u op www.lv.nl/minima.Meer berichten