Van Velsen weer klaar voor Africa Eco Race | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De teampresentatie bij Van Velsen Rallysport aan het Oosteinde in Stompwijk (foto: Rudolf Dieben).
De teampresentatie bij Van Velsen Rallysport aan het Oosteinde in Stompwijk (foto: Rudolf Dieben).

Van Velsen weer klaar voor Africa Eco Race

  •   88 keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Het team van Aad van Velsen uit Stompwijk verschijnt op 4 januari voor de derde keer met de GINAF rallytruck in Monaco aan de start van de Africa Eco Race, de oude Parijs-Dakarroute.  De race door Marokko, Mauritanïe en Senegal finisht na 6500 km aan het beroemde Lac Rose in Dakar.

In de tot feestzaal omgebouwde werkplaats van het team in Stompwijk konden zaterdag de sponsoren en vrienden van het team onder andere kennismaken met de teambezetting voor de komende rally. Alle Nederlandse deelnemers waren aanwezig om elkaar beter te leren kennen. Zij werden op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over de route en etappes.

Het wordt voor Van Velsen Rally Sport de achtste rally en de derde deelname aan de Africa Eco Race, dit jaar met een aangepaste cabinecrew. Naast Aad van Velsen als coureur zal Marco Siemons plaatsnemen op de navigatieplek. In het afgelopen jaar zat hij in de rallytruck als monteur maar verheugt zich op deze nieuwe uitdaging. De monteursplek wordt dit jaar bezet door Michel van Velsen, de zoon van Aad. De afgelopen jaren was hij de chauffeur op assistentietruck Brutus en vaak ook als monteur werkzaam in het bivak. Aad van Velsen is in zijn nopjes met zijn cabinecrew. “Ik heb heel veel vertrouwen in Marco als navigator. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn kennis hierover te optimaliseren en daarnaast is hij ook nog eens een uitstekend monteur. Met mijn zoon daarnaast als monteur op de truck kunnen we eventuele technische uitdagingen onderweg prima aanpakken.”

Aad van Velsen heeft startnummer 404 gekregen omdat hij vorig jaar als vierde is geëindigd. Hij hoopt dat zijn kennis over het parcours, zijn cabinecrew maar ook het werk aan zijn fysieke conditie zijn kansen op een podium vergroten. Dit kan natuurlijk niet zonder de support van zijn servicecrew, waar dit jaar de ervaren vrachtwagenmonteur Bart Versteegen de plaats van Michel heeft overgenomen. Met Arie Verhagen, Rob van Rijswijk en Rachel Rietveld, als teammanager tijdens de rally, verlenen zij de service aan de rallytruck in de bivaks.

Ziggo Sport zal dit jaar voor het eerst met Olav Mol, Jack Plooij en Rob Steltman dagelijks vanuit de rally verslag doen van deze zwaarste rally van Afrika. Mol, vooral bekend als Formule 1 commentator vertelde met veel enthousiasme wat Ziggo Sport gaat uitzenden van de rally. Olav is groot ‘Dakar’ liefhebber en ging 8 keer mee als teamlid.

De uitzendingen starten op 7 januari om 23.00 uur bij Ziggo Sport en voor Ziggo Sport abonnees om 22.30u op Ziggo Sport Racing. Een dag later staat het rond 13.00 uur op YouTube. Olav Mol: “We nemen de kijker mee in de rally waarbij je de echte rallysfeer ervaart met indrukwekkende rijbeelden en de ervaringen van deelnemers en teamleden”.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>