Van Velsen Rally Sport gestart in Africa Eco Race | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De rallytruck van Van Velsen Rallysport aan de (show)start van de Africa Eco Race in Monaco (foto: Tim Buitenhuis).
De rallytruck van Van Velsen Rallysport aan de (show)start van de Africa Eco Race in Monaco (foto: Tim Buitenhuis).

Van Velsen Rally Sport gestart in Africa Eco Race

  •   169 keer gelezen   Actueel

Het team van Aad van Velsen uit Stompwijk doet momenteel met de GINAF rallytruck mee aan de Africa Eco Race, de oude Parijs-Dakarroute. De race finisht na 6500 km door Marokko, Mauritanïe en Senegal aan het beroemde Lac Rose in Dakar. 

Het is voor Van Velsen Rally Sport de achtste rally en de derde deelname aan de Africa Eco Race, dit jaar met een aangepaste cabinecrew. Naast Aad van Velsen zit Marco Siemons op de navigatieplek en Michel van Velsen, de zoon van Aad, op de monteursplek.

Op 2 januari zijn de monteurs Rob van Rijswijk en Bart Versteegen naar Menton vertrokken met servicetruck Brutus en de rallytruck het Blauwe Schatje. Een dag later volgde de rest van het team. Om vervolgens vrijdag elkaar weer te treffen in Menton. Vrijdagmiddag hadden zij de administratieve en technische keuringen. Alle het papierwerk klopte en er werd aan alle veiligheidseisen voldaan. Het team werd goedgekeurd voor de rally en was er klaar voor. Zaterdag was een 'socialize dagje'. Even bijpraten met andere teams, kleine frummeldingetjes doen, rondje Monaco om daarna 's avonds acte de presence te geven bij de showstart in Monaco.

Zondagochtend is het team heel vroeg vertrokken richting Italië om in Savona de boot op te gaan naar Tanger in Marokko. Dinsdag zijn zij daar aangekomen. Na aankomst hebben zij eerst zo'n 240 km gereden, toen ongeveer 23 km wedstrijdetappe en vervolgens nog weer zo'n slordige 490 km. De rally is hiermee echt begonnen. "Eindelijk" aldus de mannen en dame na één dag rust in Menton en twee dagen op de boot. Hoe zij het deze eerste dag hebben gedaan is bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

De rally duurt tot en met 19 januari met halverwege op 12 januari een rustdag (lees: klusdag). Aad, Marco en Michel zullen ruim 4000 wedstrijdkilometers maken over diverse ondergronden. Van gravelpaden, rivierbeddingen met scherpe gesteentes tot hoge zandduinen bestaande uit harde gedeeltes, mul zand of feshfesh. Genoeg uitdagingen dus.

Dit jaar zal Ziggo Sport voor het eerst met Olav Mol, Jack Plooij en Rob Steltman dagelijks vanuit de rally verslag doen. Het verslag van 50 minuten is iedere avond te zien om 22.30 uur op Ziggo Sport Racing, om 23.00 uur op Ziggo Sport (kanaal 14) en de dag er na nog eens om 10.00 uur. De dag na de uitzending kun je via het youtubekanaal van Ziggo Sport de uitzending terugkijken. Tijdens de rally kunt u het team volgen via facebook, instagram, twitter en website.

Dinsdag 21 januari komt het team weer terug vanuit Dakar. 's Avonds worden zij dan welkom geheten in de Bles, waar zij vanaf 20.00 uur hun belevenissen zullen delen.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>