De parkeerdruk is op een groot aantal plekken in de gemeente erg hoog (archieffoto: Ap de Heus).
De parkeerdruk is op een groot aantal plekken in de gemeente erg hoog (archieffoto: Ap de Heus).

Uitbreiding blauwe zone bij Sportpark 't Loo vanwege parkeertoerisme

Actueel 1.418 keer gelezen

Voorburg - De parkeerdruk is op een groot aantal plekken in de gemeente erg hoog. Met het invoeren van een blauwe zone in een wijk kan de parkeerdruk gedeeltelijk worden gereguleerd.

Maar als de gemeente dan een stukje van een wijk bij de invoering vergeet, dan neemt het parkeertoerisme daar toe. Die situatie deed zich volgens Gemeentebelangen (GBLV) voor in een aantal straten rond de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Sint Martinuslaan in Voorburg. Daar wordt de blauwe zone uitgebreid en worden er ook parkeervakken aangebracht.

Bram van Popering, commissielid GBLV, heeft zich vorig jaar bezig gehouden met de scheve parkeerverhouding: ”In 2016 kreeg ongeveer 2/3 van de wijk een blauwe zone en 1/3 niet. Het effect hiervan was in het gedeelte zonder blauwe zone volop auto’s werden geparkeerd terwijl de bewoners daar nauwelijks meer een parkeerplek konden vinden. Voor de parkeertoeristen bleek het te lastig om de Prins Bernhardlaan over te steken om daar langs de sportvelden te parkeren.” Daarom heeft de raad besloten om de blauwe zone uit te breiden naar de hele wijk.

De straten waar een blauwe zone wordt ingevoerd zijn de Sint Martinuslaan, Henry Hagalaan, Van Benthuijsenlaan, Johannes de Bekalaan, Prins Bernhardlaan, Strabolaan, Gijsbrecht Bokellaan en Reuvenslaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant