Winterochtend aan de Vliet bij Huygens’ Hofwijck (foto: Charles Groeneveld).
Winterochtend aan de Vliet bij Huygens’ Hofwijck (foto: Charles Groeneveld). Charles Groeneveld

Stemmen voor publieksprijs Dichter op Hofwijck

Actueel 203 keer gelezen

Voorburg - De achtste editie van ‘Dichter op Hofwijck’ heeft een stroom aan inzendingen opgeleverd. De termijn is inmiddels gesloten en de jury heeft een shortlist van de mooiste gedichten samengesteld. 

Dichter op Hofwijck sluit ieder jaar qua thema aan bij de landelijke Poëzieweek. Dat thema is ditmaal 'De toekomst is nu'. Dit bleek voor veel dichters een vrij taai uitgangspunt te zijn, je moest van goeden huize komen om hier iets poëtisch van te maken. Vanzelfsprekend kon men zich ook laten inspireren door de heren Huygens of de buitenplaats Hofwijck.

De shortlist is te lezen op de website van Huygens’ Hofwijck én te lopen als Poëzieroute in het Huygenskwartier. De jury kiest een 1e prijs en twee eervolle vermeldingen, terwijl iedereen kan stemmen voor de publiekprijs. De gedichten zijn genummerd. Men kan stemmen door een e-mail te sturen aan dichter@hofwijck.nl met het nummer van het gedicht.

 Er kan worden gestemd tot en met vrijdag 31 januari. De winnaars worden dinsdag 4 februari bekendgemaakt tijdens een feestelijke Poëzieavond op Huygens’ Hofwijck, omlijst door korte lezingen en muziek. Aanmelden daarvoor kan via info@hofwijck.nl. De toegang bedraagt €5, inclusief een drankje (voor leden en vrijwilligers van Hofwijck gratis toegang).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant