Foto: @Charles Groeneveld
Foto: @Charles Groeneveld Ch.J. Groeneveld

Schenking aan Stichting Vrienden van het Carillon

Actueel 494 keer gelezen

Voorburg - Het nieuwe bestuur van de Stichting Vrienden van het Carillon is zeer verheugd met de schenking van maar liefst € 1000,- door de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. De feestelijke overhandiging hiervan vond plaats op 3 februari. Op vrijdagmiddag 14 februari, tijdens Valentijnsdag, is er een bijzondere bespeling met liefdesliedjes voor de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne.

In Januari is er een nieuw bestuur aangetreden met als voorzitter Wang Choy, Thom van Sloten secretaris, Els Beimers-Jürgens 2e secretaris, René Mahieu penningmeester Paul Reijenga en Ton van Eck Communicatie en promotie. Het Voorburgse carillon, klokkenspel of beiaard is ondergebracht in de toren van de Oude Kerk in het Huygenskwartier en wordt sinds 2011 tweewekelijks bespeeld door beiaardier Gerda Peters.

Vanaf de 2e week in augustus is er iedere zaterdag om 14.00 uur een concert door gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. Twee maal per jaar is er een ‘Open toren’. Dat is aan het begin van de zomer en op Monumentendag. Men kan dan de toren beklimmen en het carillon van dichtbij bekijken. Het instrument wordt op deze dag uiteraard ook ‘live’ gedemonstreerd door Gerda Peters en er is soms gelegenheid om zelf even kort beiaardier te zijn. Men kan dan ervaren wat een prachtig en spectaculair instrument dit is. Eigenlijk een must voor iedere Voorburgse muziekliefhebber.

Ook vinden er regelmatig speciale bespelingen plaats, bijvoorbeeld op de Erfgoeddag, Vlietdagen en de bekende lichtjesavond (24 december). Op vrijdagmiddag 14 februari tijdens Valentijnsdag is er een bijzondere bespeling met liefdesliedjes.

Het voortbestaan en het bespelen van het carillon is vrijwel geheel afhankelijk van giften. De Stichting Vrienden van het Carillon is daarom nog steeds op zoek naar nieuwe donateurs. Het zou toch reuze zonde zijn als Voorburg niet meer zou kunnen genieten van de gezellige en vertrouwde klanken van het klokkenspel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant