Het winnende team van Lions Club Voorburg kreeg door burgemeester Tigelaar de wisselbeker uitgereikt (foto: pr).
Het winnende team van Lions Club Voorburg kreeg door burgemeester Tigelaar de wisselbeker uitgereikt (foto: pr).

Opbrengst IQ-quiz €6.900,- voor Molenwei

Actueel 291 keer gelezen

Voorburg - De 7de editie van de Interserviceclub IQ-Quiz in Rotary District D1600 heeft zaterdag 15 februari plaatsgevonden in het Sint Maartens College in Voorburg.

De avond werd georganiseerd door Rotary Club Voorburg-Vliet (RCVV). De opbrengst komt geheel ten goede aan natuurboerderij Buitenplaats Molenwei in Stompwijk, die zich inzet voor toekomstbestendig platteland, toegankelijk voor een breed publiek. Met dit geld wordt een natuurlesgelegenheid opgezet en worden lesmaterialen voor experimenten, onderzoekjes en tellingen van insecten, vlinders, bijen en hommels aangeschaft. Hier zal door scholen, bso's en natuurorganisaties uit de omgeving gebruik van kunnen worden gemaakt. Meerdere leden van RCVV leveren als onderdeel van dit project ook praktische hulp bij activiteiten op Molenwei, zoals bij de aanleg van tiny forests.

Het werd een gezellige avond waarop zo’n 130 leden van verschillende serviceclubs met elkaar de strijd aangingen om de felbegeerde wisselbeker (en de ‘eeuwige’ roem). De teams werden in 12 rondes van 10 vragen beproefd op hun kennis. Winnaar werd uiteindelijk het team van Lions Club Voorburg. Zij kreeg door burgemeester Tigelaar de wisselbeker uitgereikt.

De avond bracht in totaal zo’n €6,900,- op, inclusief de eerdere District Grant vanuit het Rotary District D1600 ter waarde van zo’n €2,200,-. Een loterij, waarvoor ca 30 sponsors voor bijna €2,500,- aan prijzen hadden gedoneerd, droeg ook significant bij aan de opbrengst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant