Logo hetkrantje-online.nl
Coronavirus

Gevolgen maatregelen coronavirus voor gemeente Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De op 12 maart 2020 afgekondigde nieuwe maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen. 

Burgemeester Klaas Tigelaar: “Ik kan me voorstellen dat veel mensen vragen of zorgen hebben naar aanleiding van de nieuw afgekondigde maatregelen. Ik heb daar alle begrip voor. Als gemeente volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid en RIVM. Met name inwoners werkzaam in de zorg en het onderwijs en alle andere mensen die er druk mee zijn, wil ik een hart onder de riem steken en mijn waardering voor hun inzet uitspreken.”

Dienstverlening gemeente
Medewerkers van de gemeente worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken. De balies van de afdeling burgerzaken blijven gewoon open voor het aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen, VOG’s, aangifte van geboorte en overlijden, doorgeven van een verhuizing en naturalisatie. Er worden maatregelen getroffen om de besmettingsrisico’s zo veel mogelijk te beperken.

Evenementen
Alle bijeenkomsten die door de gemeente zelf worden georganiseerd, zoals bewonersavonden en participatiebijeenkomsten, gaan in ieder geval tot 31 maart niet door. Ook alle openbare optredens van bestuurders worden geschrapt tot tenminste het einde van deze maand. Dat betekent dat de optredens bij de opening van de nieuwe opslag van Sint voor ieder1 en NL Doet niet doorgaan. Evenementen in de gemeente waar een vergunning voor is afgegeven waar meer dan 100 bezoekers worden verwacht, zijn in overleg met de betrokken organisatoren afgelast of er zijn aangepaste maatregelen getroffen. Burgemeester Tigelaar: “Veel mensen hebben toegeleefd naar een evenement. Het is heel vervelend dat dat niet door kan gaan. Ik realiseer me dat de impact van alle maatregelen enorm is en ook de diverse branches zoals horeca en ondernemers raakt. Ik hoop dat we hier met elkaar goed doorheen komen.”

De gemeente volgt de adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM, ook als er nieuwe ontwikkelingen zijn of er nieuwe maatregelen worden afgekondigd.

Meer berichten